Toto cesto je super mäkkučké a vnútri sa nachádza plnka z feta syru, ktorá sa počas pečenia mierne roztopí. Skvelá kobinácia. Výborne pohostenie tiež na výlety.
Jump to Recipe

Lahodné žemle plnené feta syrom
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
500g polohrubej múky
1 vajíčko + 1 žĺtok na potretie
1PL soli
2PL oliv. oleja
1/2 čerstvých kvasníc (20g) + 1PL kr. cukru na kvások
50g masla izbovej teploty
voda (ca. 200ml)
mlieko 50ml
200g syra Feta
petržlenová vňať
soľ, čierne korenie
Directions
- V miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu
- Múku zmiešame s kváskom, 1 vajíčkom + 1 bielkom, maslom, mliekom, olejom a pridávame po malých množstvách vodu. Vymiesime elastické cesto ktoré necháme zakryté hodinu kysnúť.
- Pripravíme si plnku. Na to si Feta syr si rozdrobíme do misky. Pridáme na drobno posekanú petržlenovú vňať, soľ, čierne korenie prípadne čili a premiešame.
- Cesto rozdelíme na 20 bochníkov. Každý vyroľujeme do oválu, na konci na jednej strane spravíme zárezy nožom. Do stredu vložíme plnku a potom zarolujeme. Strany šúľca spojíme a takto pripravené vložíme do zapekacej nádoby s malým odstupom. Opakujeme až minieme celé cesto, potom prikyté necháme ešte 10 minút podkysnúť.
- Na záver povrch žemličiek pomažeme žĺtkom a posypeme sézamom. Pečieme pri 200C ca. 30 minút do zlatista.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
213 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV