Mäsové guľky v trochu netradičnej zato zdravšej podobe, s veľkým množstvom zeleniny, plné chuti. Budete prekvapená. koľko zeleniny do tohto pokrmu dokážete prepašovať bez toho, aby si to vaši stravníci všimli :).


Mäsové guľky s bulgurom v zeleninovej omáčke
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Guľky
500g hov. mletého mäsa (200g)
1 menšia cibuľa
1 vajíčko
malá šálka jemného bulguru alebo couscousu
soľ, čierne korenie, 1čl grilovacieho korenie- Základ omáčky
1 cibuľa
1 mrkva
1 rajčina
1 zelená paprika
6Ks zemiakov
1 zemiak batata
petržlenová vňať- okrem toho
150ml rajčinového pretlaku
200ml vody/vývaru
1 bobkový list
2-3 celé čierne korenia
1 kocka cukru
Postup
- Hoväzdie mleté mäso dáme do misky spolu so surovým bugurom, vajíčkom, na drobno pokrájanou cibuľou a okoreníme všetko soľou, čiernym korením prípadne grilovacím korením. Dobre premiešame a necháme 15 minút stáť v chlade (budú sa tak ľahšie tvarovať).
- Medzitým si očistím všetku zeleninu. Cibuľu pokrájame na drobno, tak ako aj papriku, mrkvu a rajčinu. Zemiaky a batat pokrájame na osminy.
- Tvarujeme guľky a tieto opečieme zprudka na troche oleja zo všetkých strán. Vyberieme z panvice.
- Na tej istej hlbokej panvici nechám opekať cibuľu, papriku a mrkvu asi 10 minúť na nízskom ohni, potom pridáme rajčiny a zalejeme všetko pretlakom a vodou. Pridáme tiež zemiaky (rovnomerne ich rozložíme) a ochutím všetko soľou, korením, bobkovým listom a cukrom. Na záver položíme na vrch guľky a zakryjeme.
- Dusíme ca 40 minút, po pol hodine skontrolujme či je dostatok šťavy, ak nie tak ešte epodlejeme vodou. Práve ku koncu varenia vsajú guľky vľké množstvo tekutiny tak treba dávať pozor.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Mäsové guľky s bulgurom v zeleninovej omáčke
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.
PRODUKTY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV