Fánky či šišky sú tradičná fašiangová pochúťka, teda z jediel ktoré sa jedia tesne pred začiatkom pôstu. Pretože nie príliš málo kalorické, snažím sa ich pripravovať len príležitostne, ale čo už môže byť vhodnejší dôvod ich pripraviť ako využiť čas fašiangov, pre ktoré sú typické. Tieto fánky sú pripravené z jemného tvarohu a cesto je krásne jemné a skvelo sa s ním pracuje. Okrem toho nebudete potrebovať žiadnu váhu.


Fašiangové fánky z tvarohu- hrnčekový recept
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 balenie jemného tvarohu (250g)
20g čerstvého droždia + 2PL kr cukru
1/2 šálky cukru
1/2 balenia hl. múky (500g)
1 vajíčko
1/2 šálky kefíru (bieleho johurtu)
štipka soli
Olej na vyprážanie
Na obalovanie práškový a vanilkový cukor
Directions
- Začneme prípravou kvásku. Na to rozdrobíme kvasnice do misky, posypeme cukrom a dobre premiešame aby sa cukor a kvasnice spojili. Necháme stáť 2 minúty až budú kvasnice tekuté a kvások hotový.
- Kvások zmiešajte s múkou, pridajte soľ, cukor, tvaroh ako aj a múku a dobre premiešajte. Postupne pridávajte kefír.
Cesto hnetieme aspoň 5 minút, aby sa z múky uvoľnil lepok. Potom cesto prikryjeme a nechajte ho ½ hodiny odpočívať. Potom ho rozvaľkajte na obdĺžnik s hrúbkou 1 cm. - Rozohrejte 1/2 litra oleja. Medzitým cesto nakrájajte na pásiky a potom na štvorce alebo trojuholníky. Každý kúsok narežte v strede tak, aby sa cesto pri vyprážaní rovnomerne vytvarovalo, alebo kúsky stočte (pozri obrázok).
Vložte cesto do horúceho oleja a smažte z oboch strán dozlatista. - Potom nechajte prebytočný olej odkvapkať na kuchynskej doske. Ešte teplé cesto obalíme v práškovom a vanilkovom cukre.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Fašiangové fánky z tvarohu- hrnčekový recept
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.
PRODUKTY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV