Polievka na posilnenie imunity - Kurací vývar s Orzo

Polievka na posilnenie imunity – Kurací vývar s Orzo

Kurací vývar bol odjakživa všeliek na virózy či iné ochorenia. Minule som však mala spoznať mnoho rôznych variantov klasického vývaru a pritom som vyskúšala túto oriantálnu verziu – s mätou, rajčinovým pretlakom a cestovinami orzo- a jej chuť je tak neuveritleľne intenzívna, že verím že postaví na nohy každého chorého :).

Ingredients

  • Vývar
  • 1kg kuracieho mäsa aj s kosťou
    3 mrkvy
    1 veľká cibuľa
    1 celý pór
    petržlenová vňať aj so stonkam
    kus celeru
    1 bobkový list
    celé čierne korenie
    soľ
    1,5l vody

  • Ostatné
  • 1PL sušenej mäty
    maslo
    2PL rajčinového pretlaku
    1/2PL paprikového pretlaku
    200ml studenej vody

ho pretlaku

Polievka na posilnenie imunity – Kurací vývar s Orzo

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Vývar
  • 1kg kuracieho mäsa aj s kosťou
    3 mrkvy
    1 veľká cibuľa
    1 celý pór
    petržlenová vňať aj so stonkam
    kus celeru
    1 bobkový list
    celé čierne korenie
    soľ
    1,5l vody

  • Ostatné
  • 1PL sušenej mäty
    maslo
    2PL rajčinového pretlaku
    1/2PL paprikového pretlaku
    200ml studenej vody
    citrónová šťava
    petržlenová vňať

Postup

  • Začneme tým, že si očistíme zeleninu. Cibuľu ošúpeme a prekrojíme. Mrkvu, pór a celer ošúpeme a pokrájame na menšie kusy.
  • Do hrnca (ja používam tlakový hrniec ktorý skráti varenie) vložíme zeleninu, pridáme petržlenovú vňať v celku.
    Takisto pridáme bobkový list, korenie a soľ ako aj umyté mäso.
    Na záver zalejeme vodou a necháme zohrievať až polievka zovrie, potom dáme pokrievku a znížime teplotu na minimum a pomaly dusíme. Vďaka dlhému duseniu sa začne uvolňovať z kostí kolagén.
  • V tlakovom hrnci dusím 2 hodiny, v normálnom by som ešte hodinu pridala.
    Po uvarení polievku zcedíme cez sítko a mäso z kostí oberieme.
  • V hrnci opečieme na troche oleja mätu a pridáme rajčinový a paprikový pretlak. Pečieme asi 4 minúty až začne všetko voniať. Potom zalejeme studenou vodou a robre roztrepeme. Pridáme vývar a premiešame.
  • Na záver pridáme mäso a cestoviny orzo a necháme ešte variť 20 minút. Na záver dochutíme citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou.

Polievka na posilnenie imunity – Kurací vývar s Orzo

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.

PRODUKTY

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*