Kurací vývar bol odjakživa všeliek na virózy či iné ochorenia. Minule som však mala spoznať mnoho rôznych variantov klasického vývaru a pritom som vyskúšala túto oriantálnu verziu – s mätou, rajčinovým pretlakom a cestovinami orzo- a jej chuť je tak neuveritleľne intenzívna, že verím že postaví na nohy každého chorého :).
Ingredients
- Vývar
1kg kuracieho mäsa aj s kosťou
3 mrkvy
1 veľká cibuľa
1 celý pór
petržlenová vňať aj so stonkam
kus celeru
1 bobkový list
celé čierne korenie
soľ
1,5l vody- Ostatné
1PL sušenej mäty
maslo
2PL rajčinového pretlaku
1/2PL paprikového pretlaku
200ml studenej vody
ho pretlaku
Polievka na posilnenie imunity – Kurací vývar s Orzo
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Vývar
1kg kuracieho mäsa aj s kosťou
3 mrkvy
1 veľká cibuľa
1 celý pór
petržlenová vňať aj so stonkam
kus celeru
1 bobkový list
celé čierne korenie
soľ
1,5l vody- Ostatné
1PL sušenej mäty
maslo
2PL rajčinového pretlaku
1/2PL paprikového pretlaku
200ml studenej vody
citrónová šťava
petržlenová vňať
Postup
- Začneme tým, že si očistíme zeleninu. Cibuľu ošúpeme a prekrojíme. Mrkvu, pór a celer ošúpeme a pokrájame na menšie kusy.
- Do hrnca (ja používam tlakový hrniec ktorý skráti varenie) vložíme zeleninu, pridáme petržlenovú vňať v celku.
Takisto pridáme bobkový list, korenie a soľ ako aj umyté mäso.
Na záver zalejeme vodou a necháme zohrievať až polievka zovrie, potom dáme pokrievku a znížime teplotu na minimum a pomaly dusíme. Vďaka dlhému duseniu sa začne uvolňovať z kostí kolagén. - V tlakovom hrnci dusím 2 hodiny, v normálnom by som ešte hodinu pridala.
Po uvarení polievku zcedíme cez sítko a mäso z kostí oberieme. - V hrnci opečieme na troche oleja mätu a pridáme rajčinový a paprikový pretlak. Pečieme asi 4 minúty až začne všetko voniať. Potom zalejeme studenou vodou a robre roztrepeme. Pridáme vývar a premiešame.
- Na záver pridáme mäso a cestoviny orzo a necháme ešte variť 20 minút. Na záver dochutíme citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Polievka na posilnenie imunity – Kurací vývar s Orzo
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.
PRODUKTY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV