Ako sa vám Pavlova torta zaručene podarí – krok za krokom postup

Pavlovu tortu určite poznáte z osláv či svadieb, ale ak ste ju už skúšali vyrobiť aj doma, tak zaiste viete, že to niesu suroviny čo ju robia takou exkluzívnou ale práve komplikovaná príprava. Môj postup je jednoduchý a určite ho zvládne aj začiatočník.

Jump to Recipe

Ako som spomenula, počet surovín je minimálny, zato mať presný postup na dosiahnutie správnej konzistencie a správneho pečenia, v tom spočíva to pravé tajomstvo úspechu. Správne pripravená pavlova torta by mala byť zvnútra dobre presušená (a nie ako žuvačka) a zvonku ešte krásne biela a vysoká (nadýchaná).

Len ako na to? Na internete sa vyskytuje obrovské množstvo receptov a priznám sa, že som asi väčšinu z ních vyskúšala a žiaľ musím takisto priznať že skončili katastrofálne. Buď bol výsledok plochý ako palacinka, alebo vnútro ešte skoro surové, alebo mi zas zhnedla celá torta a nedala sa ani jesť.

Ale keďže patrím k ľuďom, čo to nevzdávajú, skúšala som ďalej a ďalej a potom som zistila, že všetky tie komplikované postupy sú zbytočné a že to ide naozaj celkom jednoducho. Preto sa poteším, keď vám moja metóda pomôže a odoberie vám aj strach z prípravy tejto delikatesy.

Neviete, čo zo zvyšnými bielkami?

Inšpirujte sa týmito 10 receptami

Ako sa vám Pavlova torta zaručene podarí – krok za krokom postup

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 6 bielkov

  • 150g pr cukru

  • 1PL kukuričného škrobu

  • 1čl octu

  • (šľahačková smotana a ovocie na servírovanie)

Postup

  • Začneme tým, že si oddelíme bielka od žĺtkov. Dôležité je dávať pozor, aby sa naozaj žiaden kus žĺtka do bielka nedostalo. Mohlo by to znemožniť správnej konzistencii finálneho snehu.
  • Bielka dáme do nerezovej misky spolu s 1/2 preosiaeho cukru. Do hrnca si dáme vodu a počkáme pokiaľ zovrie. Potom položíme na to našu misku s bielkami a pomocou metličky miešame bielka po dobu presne 1 minúty. Netreba dlhšia a takisto nepotrebujete žiaden mixér.
  • Ešte horúce bielko dáme do kuchynského robota a tam ho na najvyšších otáčkach necháme miešať pomocou metličky 5 minút (alternatívne môžete použiť aj ručný mixér).
  • Mixér zastavíme a pridáme zvyšný cukor a opäť necháme miešať na najvyššom stupni 3 minúty. Zastavíme ho, pridáme škrob a ocot a už len poslednú minútu mixujeme. Bielkový sneh by mal byť po tejto procedúre tak silný, že sa ani nebude chcieť odlepiť od metličky (skoro ako lepidlo :)).
  • Už len ho rovnomerne (to je dôležité aby sa správne prepieklo) rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Trúbu si nahrejeme na 200C. Keď keď horúca, tak do nej vložíme bielkovú tortu a necháme piecť 2 minúty. Trúbu vypneme a už len necháme schnúť 1 hodinu (až je trúba úplne vychladnutá). Trúbu ani raz neotvoríme od vloženia torty, inak by nám uniklo teplo.
  • Už len opatrne odlepíme z papiera na pečenia. Ak je správne vyschnutá pôjde to bez problémovo. Na garnírovanie už len na vrch dáme do tuha vyšľahanú šľahačku a čerstvé ovocie. Nezabudnite, že po nanesení šľahačky by sa mala torta zjesť podľa možnosti v najbližších hodinách, takže toto robte až tesne pred servírovaním.

PF 2025

Ako sa vám Pavlova torta zaručene podarí – krok za krokom postup

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.

PRODUKTY

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*