Skvelé slané občerstvenie – mäkkučké pizza uzlíky

Tieto uzlíky z kysnutého plundrovaného cesta je skvelým občerstvenie, napríklad počas Silvestra. Toto cesto pozostáva z viacerých vrstiev a vďaka tomu má super nadýchanú konzistenciu.

Jump to Recipe

Skvelé slané občerstvenie – slané pizza uzlíky

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Cesto
  • 500g polohrubej múky
    1 vajíčko + 1 žĺtok na potretie
    1PL soli
    2PL oliv. oleja
    1/2 čerstvých kvasníc (20g) + 1PL kr. cukru na kvások
    80-100g masla izbovej teploty na potretie
    voda (ca. 200ml)
    mlieko 50ml

  • Plnka
  • 100ml rajčinovej omáčky
    150g tvrdého syru
    soľ, čierne korenie
    sušený cesnak, sušený tymián

Postup

  • V miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu Múku zmiešame s kváskom, vajíčkami, olejom a pridávame po malých množstvách vodu. Vymiesime elastické cesto ktoré necháme zakryté hodinu kysnúť.
  • Následne cesto rozdelíme na 5 dielov. Každý diel cesta rozvaľkáme na kruh o veľkosti plechu, natrieme ho po celej ploche maslom a položíme na plech. Následne zopakujeme aj so zvyšným cestom. Výsledkom by mal byť sandwich z cesta a masla. Takto pripravené prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na noc prípadne na 1/2 dňa pomaly kysnúť do chladničky.
  • Rajčinovú šťavu si dochutíme o soľ, čierne korenie a bylinky ako aj cesnak. Syr si postrúhame.
  • Vykysnuté cesto si rozdelíme na 2 diely a tie vygúľame do obdĺžnika. Na jeden obdĺžnik nanesieme rajčinovú šťavu a syr a prikryjeme ju druhým cestom. Potom rozrežeme jednak stredom (najlepšie použite pizza nôž) a potom po šírke na 12 rovnako veľkých kusov.
  • Teraz príde ta časovo najnáročnejšia časť. 2 pásy cesta aj s plnkou na seba položíme, do stredu zatlačíme rúčkou varešky alebo čínskou paličkou aby sa cestá spolu spojili a potom ich pomocou rúk zatočíme do špirály. Takto pripravené kladieme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie. Zopakujeme zo všetkým cestom.
  • Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Na záver už len vrch potrieme žĺtkom, posypeme sézamom a necháme piecť 25-30 minút pri 200C do chrumkava.


Skvelé slané občerstvenie – mäkkučké pizza uzlíky

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.

PRODUKTY

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*