Toto vianočné pečivo vzniklo z inšpirácie Schwarzwaldskej torty, a kombinácia vanilky, čokolády a višne chutí výborne aj ako vianočné pečivo. Základom je linecké cesto, jednak v vanilkovej a kakaovej verzii.
Jump to RecipeČokoládové keksíky s višňami
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
500g múky
1 balenie masla izbovej teploty
2 žĺtka + 1 celé vajíčko
100g pr. cukru
štipka soli
(vanilkový cukor)
3PL kakaaVišnová marmeláda
50g čokoládová poleva
Directions
- V miske zmiešam žĺtka, vajíčko spolu s cukrom. Postupne pridávam maslo ako aj múku. Takisto pridáme trochu soli.
Miesime cesto až bude hladké. Potom ho rozdelíme na 2 diely. - Do jedného z cesta pridáme kakao a opäť premiesime. Následne vyrolujeme na obdĺžnika a pomocou formičky vykrajujeme hviezdičky. Do každého stredu vykrojíme ešte dierku a dáme takto pripravené na plech vyložený papierom na pečenie.
- Následne vyroľujeme svetlé cesto a takisto vykrajujeme hviezdičky. Kladieme na plech. Postupne pečieme pri 180C ca 5-7 minút. Pozor aby vám nepripiekli, nemali by ste ich nechať bez dohladu, sú naozaj veľmi rýchlo hotové. Z plechu odoberte až keď vychladnú, inak sa môžu lámať.
- Na záver dáme do cukrárenského vrecka marmeládu, ak bude moc tuhá, dajte ju aspoň na pár sekúnd nahriať do mikrovlnky. Následne na každú vanilkovú hviezdičku nanesieme trochu džemu na na vrch položíme kakaovú hviezdičku.
- Už len roztopíme polevu a pokvapkáme hotové hviezdičky čokoládou.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čokoládovo-vanilkové keksíky s višňami
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.