Ja viem, veľa ľudí neobľubuje ružičkový kel ale veľakrát je za tým len nesprávna príprava. Rozvarený nepatrí ani k mojím obľúbencom. Zato pečený a marinovaný je úplne iná liga. Rozhne stojí za vyskúšanie.
Jump to RecipePečený ružičkový kel
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
500g ružičkového kelu
50ml kvalitného oleja (napríklad olivový)
čerstvé bylinky podľa chuti (napr. petržlen alebo pažítka)
2 strúčiky cesnaku
Soľ, čierne korenie,
čerstvé červené čili (alebo červená paprika)
Postup
- Ružíčkový kel umyjeme, osušíme a odoberieme mu vrchné listy. Potom ho prekrojíme na polovičku a vložíme do misky.
- Pridáme olej, soľ, čierne korenie, čili ako aj roztlačený cesnak a bylinky. Všetko spolu premiešame rukami a dáme na plech (aj nemáte s teflonovou úpravou tak použite tiež papier na pečenie).
- Pečieme pri 180C po dobu ca 25-30 minút do chrumkava.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Pečený ružičkový kel
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.