rezy

Zamatové nepečené vanilkové rezy

Tieto vanilkové rezy sú skvelou kombináciou mäkučkých lievancov, ktoré nahrádzajú cesto, aromatickej vanilkovej plnky a k tomu nadýchanej lahodnej šľahačky. Skvelé rezy aj pre začiatočníkov v kuchyni.

Jump to Recipe

Zamatové nepečené vanilkové rezy

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Na lievance
  • 3 vajíčka
    300ml mlieka
    250g hladkej alebo polohrubej múky
    1/2 prášku do pečiva
    4 PL cukru
    50ml oleja
    štipka soli

  • Vanilková plnka
  • 1,2l mlieka
    150g kr.cukru
    160g hrubej múky
    1 vanilkový pudingový prášok
    3 vajíčka
    200g masla

  • 200ml šľahačkovej smotany
    1 vanilkový cukor
    1 stužovač šľahačky

Postup

  • Začneme prípravou lievancou. Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do penista. Prilejeme olej a mlieko a opäť prešľaháme. Na záver pridáme suché položky – soľ, prášok do pečiva a múku. Vypracujeme vláčne cesto.
    To prikryjeme a necháme 15 minút oddychovať.
  • Potom na panvici z cesta tvarujeme lievance. Na to na horúcu panvicu nalejeme za 1 naberačku cesta a z každej strany opečieme ca 2-3 minúty do zlatista. Lievance si odložíme stranou a necháme ich vychladnúť.
  • Pokračujeme prípravou plnky. Ma to privedieme do varu 1l mlieka spolu s maslom. Medzitým rozmiešame vo zvyšnom mlieku (200ml) hrubú múku s vajíčkom, cukrom, vanilkovým pudingom a vanilkovým cukrom. Keď mlieko začne vrieť, pridáme doňho zmes z hrubej múky a miešame pokiaľ nevznikne tuhá kaša.
  • Na servírovaciu obdĺžnikovú podložku si umiestnime tortovú obruč (obdĺžnikovú). NA spodok formy položíme 1/2 lievancov, môžu byť medzi nimi mierne odstupy. Na to nalejeme vanilkovú plnku a zarovnáme. Na vrch položíme zvyšok lievancov, opäť s odstupom. Necháme hodinu oddychovať v chladničke.
  • Na záver už len vyšľaháme šľahačkovú smotanu s cukrom a stužovačom do tuha a nanesieme na stuhnutú plnku. Kdo chce môže ozdobiť vrch šľahačky do formy vlniek.

Zamatové nepečené vanilkové rezy

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*