Takto pripravený pór je skvelou jesennou prílohou. Dôležité je nechať pór najskôr piecť aby sa z neho uvoľnila maximálna chuť.
Jump to RecipePór v smotanovej omáčke
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
3-4 veľké póry (biela časť)
2 PL múky
150ml vody
100ml smotany
oregáno
soľ, čierne korenie
1čl octu
Postup
- Pór pokrájame na 1cm hrubé prúžky. 2Pl masla a trochu oleja zohrejeme v panvici. Pridáme pór tak, aby mal každý kus póru miesto na panvici a pomaly z oboch strán ho orestujeme.
- Posypeme hladkou múkou a dobre pomiešame. Zalejeme vodou a necháme zovrieť. Potom prikryté dusíme 15 minút na najnižšom ohni.
- Prilejeme sladkú smotanu a pridáme posekané bylinky. Na záver dochutíme 1čl octu alebo citrónovej šťavy.
Ak sa chcete naučiť viac o prílohách, či už o ryži, bulguru, tarhoni, kuskusu a o tom, ako ich správne pripraviť, tak už čoskoro sa to budete môcť naučiť so mnou v mojej novej sérii kurzov o základoch varenia. Jej prvá časť sa bude venovať výlučne prílohám. Nezabudnite sa prihlásiť na odber Newslettru a dozviete sa viac.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Pór v smotanovej omáčke
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.