Domáce kuracie rezne

Asi každý má ten svoj overený postup na výrobu rezňa. Takto sa pripravuje u nás a medzičasom už aj moje deti si vychutnávajú obalovanie v trojobale. Asi im to pripomína hru v piesku :).

Domáce kuracie rezne

Recipe by lydia.argilliCourse: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 500g kuracích pŕs

  • hl. múka

  • 2 vajíčka + 100ml mlieka + soľ

  • strúhanka + sezam + rozdrtené kukuričné lupienky

  • Olej na praženie

Postup

  • Kuracie prsia umyjeme, osušíme a narežeme na zhruba rovnako veľké kusy.
    Potom na mäso položíme potravinovú fóliu a mäso naklepeme tĺčikom na mäso. Potravinová fólia je dôležitá, chráni mäso počas vyklepávania pred poškodením jeho štruktúry.
  • Mäso okoreníme soľou a čiernym korením. Medzitým si pripravíme do jednej misky hl. múku, do druhej vajíčko vyšľahané s mliekom a soľou. Do tretej misky si najskôr dáme strúhanku a sezam. Na šálku kukuričným lupienkov dáme do sáčku, ten dobre uzavrieme a pár krát po ňom prejdeme valčekom na cesto až ostane jemná strúhanka. Pridáme k strúhankovej zmesi a dobre premiešame.
  • Potom najskôr obalíme kuracie mäso v múke, následne vo vajíčku a na záver v strúhanke. Dobre pritlačíme a dáme na tanier. Moja mama ma vždy učila na vyprážanie použiť malú ale hlbokú panvicu aby sa olej rozložil po celej ploche mäsa a vždy opekať len na najnižšom stupni. Tak trvá príprava síce dlhšie ale výsledkom je krásne chrumkavý rezeň.
  • Keď je rezeň z oboch strán zlatistý, vyberieme z oleja a necháme dobre odkvapkať z prebytočného tuku.
    Pred servírovaním pokvapkáme šťavou z citróna.

Domáce kuracie rezne

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*