Citrusové plody chutia výnimočne lahodne v koláčoch – či už citróny, pomaranče či limetka, ich aróma je neskutočná. Tentoraz som zvolila pomaranče a vytvorila z ních túto chutnú nadýchanú bábovku.
Jump to RecipeSvieža hrnčeková pomarančová bábovka
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
2 pomaranče (šupa aj šťava z ních)
4 vajíčka
1,5 šálky hl. múky
1/2 šálky kr. cukru
1/2 šálky oleja (napr. slnečnicový)
1 vanilkový cukor
½ prášku do pečiva
2PL kukuričného škrobu
Postup
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame olej.
- Potom primiešame kôru ako aj šťavu z pomaranča. Okrem toho pridáme prášok do pečiva, múku a kukuričný škrob.
- Vzniknuté cesto dáme do vymastenej formy na pečenie a pečieme pri 160⁰C ca 40min. do zlatista.
Cesto necháme vychladnúť a až potom vyklopíme z formy.
Ďalšie recepty
Svieža hrnčeková pomarančová bábovka
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Svieža hrnčeková pomarančová bábovka
Citrusové plody chutia výnimočne lahodne v koláčoch – či už citróny, pomaranče či limetka, ich aróma je neskutočná. Tentoraz som zvolila pomaranče a vytvorila z ních túto chutnú nadýchanú bábovku.
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]