Tento koláč spája chuť jahôd a bielej čokolády to chutného dezertu. Ja som tentoraz pridala jahody tak do cesta ako aj na oblohu lebo som mala vela jahôd, ale samozrejme, že je môžete ich umiestniť len na ozdobu a v ceste vynechať, výsledok bude takisto lahodný. Tomuto cestu dominuje chuť masla, bielej čokolády a krupice a výsledkom je naozaj lahodný dezert.
Recept
Jahodový koláč s bielou čokoládou
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
4 vajíčka
1/2 hrnčeka cukru
1/2 hrnčeka mäkkého masla
1 vanilkový cukor
1/2 hrnčeka posekanej bielej čokolády
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček krupice
1/2 prášku do pečiva
šťava z 1/2 citróna
1 šľahačková smotana
1 stužovač smotany
ca. 300g jahôd (prípadne menej ak ich pokladiete len na povrch)
(kokosové lupienky, pomarančová kôra)
Postup
- Začneme prípravou cesta. Na to vyšľaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme mäkké maslo, ako aj prášok do pečiva, vanilkový cukor, citrónovú šťavu, múku a krupicu. Takisto pridáme posekanú bielu čokoládu a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto nanesieme do vymastenej formy na pečenie a kdo chce vloží do cesta časť očistených jahôd pokrájaných na menšie kusy a kokosové lupienky (obe možno aj vynechať). Takto pripravené cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (moja mala priemer 30cm, ale môžete použiť aj klasickú tortovú formu) a necháme piecť pri 160C ca. 40 minút. Potom necháme vychladnúť.
- Zatiaľ, čo sa cesto pečie si vyšľaháme smotanu so stužovanom do tuha. Keď je cesto vychladnuté, nanesieme rovnomerne šľahačku a vrch koláča ozdobíme rozpolenými jahodami. Takisto pre sviežejšiu chuť môžete na vrch koláča postrúhať pomarančovú kôru, dodá mu to extra arómu.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.