Lydia_argilli_fotenie_jedla_foodphotography_recepty_Lahodný dezert - Mango - jahodové tiramisu

Lahodný dezert – Mango – jahodové tiramisu

Ak hľadáte nepečený dezert, ktorý najmä v letných mesiacoch všetkých ohúrii, tak toto ovocné tiramissu je skvelou voľbou. Ja som zvolila kombináciu manga a jahôd, ale vy môžete použiť akékoľvek mäkké ovocie, ako aj napríklad broskyne či marhule. Nielen, že chutí výborne, ale Ľahko sa krája a dobre drží tvar. Okrem toho neobsahuje surové vajíčka a je tak nenáročný na skladovanie.

Recept

Lahodný dezert – Mango tiramisu

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 2 balenia dlhých piškót

  • 250g mascarpone alebo Philadelphia syru

  • 50g pr. cukru

  • 250g jemného tvarohu

  • 250g jahôd

  • 2ks manga (alebo 4ks ak vynecháte jahody)

  • 2 balenia tortového želé + 2*50ml studenej vody

  • 2+2Pl kr. cukru

  • 150ml + 150ml vody na ovocie

  • mlieko na namáčanie piškót

  • 250ml šĽahačkovej smotany + 1 stužovač

  • škorica na ozdobu

Postup

  • Pripravíme si jednotlivé položky, ktoré budeme neskôr vrstviť. Začneme mangom. To ošúpeme a pokrájame na menšie kusy, ktoré dáme spolu s cukrom (2PL) a 150ml vody do hrnca. Necháme variť asi 10 minút do mäkka, potom rozmixujeme ponorným mixérom a necháme mierne vychladnúť.
  • Jahody takisto ošúpeme a pokrájame na menšie kusy. Dáme spolu s cukrom a 150ml vody do hrnca. Necháme variť asi 10 minút do mäkka, potom rozmixujeme ponorným mixérom a necháme mierne vychladnúť.
  • Do tretice si prichystáme krém. Na to zmiešame mascarpone s tvarohom a cukrom, prípadne pridáme vanilkový cukor.
  • Do misky si dáme mlieko, piškóty odbalíme a pripravíme si podlhovastú nádobu. Začneme vrstviť.
  • Najskôr dáme vrstvi piškót ktoré najskôr vždy krátko namočíme v mlieku a potom dáme do nádoby, tak aby sa čo možno dotýkali. Na to nanesieme jahodovú vrstvu a na to 1/2 plnky. Dobre všetko zarovnáme. Nasleduje vrstva piškót opäť namočených v mlieku, plnka a mango vrstva. Takto pripravené necháme aspoň 12 hodín v chlade.
  • Šľahačku vyšľaháme so stužovanom do tuha a dáme do cukrárenskej špičky. Nanesieme malé špičky po celej ploche manga. Kto chce na záver posype povrch škoricou.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lahodný dezert – Mango – jahodové tiramisu

Ak hľadáte nepečený dezert, ktorý najmä v letných mesiacoch všetkých ohúrii, tak toto ovocné tiramissu je skvelou voľbou. Ja som zvolila kombináciu manga a jahôd, ale vy môžete použiť akékoľvek mäkké ovocie, ako aj napríklad broskyne či marhule. Nielen, že chutí výborne, ale Ľahko sa krája a dobre drží tvar. […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Nová E-kniha plná letných receptov

    Nová E-kniha plná letných receptov

    Ak si práve vychutnávate leto mám pre vás skvelú správu, pripravila som pre vás zbierku receptov na toto ročné obdobie, ktoré mi pripomínalo leto, ako som ho trávila v detstve u starej mamy – od tradičných receptov na spracovanie ovocia vo forme zákuskov či koláčov, až po zaváranie a konzervovanie, […]


  • Domáca Barbecue omáčka (BBQ) na kuracie mäso

    Domáca Barbecue omáčka (BBQ) na kuracie mäso

    Chystáte sa grilovať a hľadáte chutnú omáčku na marinovanie? Táto domáca barbecue omáčka je nielen ľahko zvládnutelná, ale aj chuťovo skvelá. Podľa vašich preferencii ju môžete dochutiť buď mierne alebo viac pikatne. Ja osobne ju mám mimoriadne rada na marinovanie kuracích pŕs, ktoré potom spracujem ako špízy alebo hodí sa […]


  • Malinový koláč s pudingom

    Malinový koláč s pudingom

    Tento malinový koláč s pudingom je super rýchlou variantov, ktorú zvládnete celkom bez váženia, len s jedným hrnčekom s objemom 200ml. Puding cesto nielen pekne zafarbí do žlta ale takisto mu dodá na vláčnosti. Sladké cesto skvelo harmonizuje s mierne kyslastými malinami a celkovo chutný recept zvládnuteľný za pár minút. […]


Comments are closed.