Jahodové rezy s tvarohom

Ak patríte k tým, čo si plným dúškom vychutnávajú sezónu jahôd, tak tieto rezy sú tým správnym dezertom pre vás. Ich základ je tmavá piškóta, s chutnou tvarohovou plnkou obohatenou o jahody a samozrejme nechýbajú ani jahody kúsky jahôd.

Jump to Recipe

Recept

Jahodové rezy s tvarohom

Recipe by lydia.argilliCourse: Letné recepty- džemy, zaváranie, zmrzlina, Pečieme, Sladké
Servings

8

servings
Prep time

1

hour 

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Cesto
    4 vajíčka

  • 1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 250ml)

  • 2 šálky hl. múky

  • 1 šálka vlažného mlieka

  • 1 balenie vanilkového cukru

  • 1 balenie prášku do pečiva

  • 1/2 šálky oleja

  • 4PL kakaa

  • (jahodový džem na potretie piškóty)

  • Tvarohová plnka
  • 500g mäkký tvaroh

  • 200g jahôd

  • 4Pl kr. cukru

  • 250ml šľahačkovej smotany

  • 1 balenie drtenej želatíny

  • 1 vanilkový cukor

Postup

  • V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny. Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku mlieka.
  • Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám.
    Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (tortový forma alebo klasický plech na zákusky (33*22cm).
    Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min.
  • Piškótu vyberieme z trúby a necháme ju vychladnúť. Kdo chce potrie povrch jahodovým džemom (možno aj vynechať). Zatiaľ, čo nám naša piškóta pečie si pripravíme si náš krém.
  • Jahody očistíme a dáme do hrnca spolu s cukrom a troškou vody (1-2PL). Dáme variť na 10 minút do mäkka, potom rozmixujeme ponorným mixérom. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesy primiešame drtenú želatínu a dobre premiešame, necháme postáť 5 minút. Podľa potreby ešte raz pomixujeme ponorným mixérom. Ak použijete plátkovú želatínu, túto namočte do trocha vody, potom mierne nahrejte a nechajte roztopiť.
  • Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha s vanilkovým cukrom. Pridáme tvaroh a premiešame. Na záver primiešame jahodovú zmes a dobre premiešame, aby sa želatína rovnomerne rozložila.
  • Tvarohovú zmes už len nanesieme na vychladnutý korpus, okolo ktorého sme dali cukrárenskú obruč a necháme chladiť aspoň 2 hodiny. Na záver vrch rezov ozdobíme kúskami jahôd prípadne mätou.

Recipe Video

e-kniha recepty jahody recepis

Máte radi jahody? Tak nezabudnite nahliadnuť do mojej online kuchárskej knihy plnej chutných receptov s jahodami

Kuchárska kniha tu

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


  • Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Celý recept nájdete tu Belgické wafle


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*