lydia argilli_food photography_bratislava_recept_Jednoduchý karamelový zákusok s ganache

Jednoduchý karamelový zákusok s ganache

Tento super jednoduchý zákusok spája chuť nadýchanej vanilkovej piškóty s intenzívnou karamelovou polevou a k tomu zakončenou čokoládovou polevou ganache. Ak hľadáte rýchli zákusok, ktorý zachutí celej rodine a to bez väčšej námahy, tak toto je správna voľba.

Jump to Recipe

Karamel

Ako pripraviť karamel – 20 rád, ako sa vám vždy podarí


PREČÍTAJTE SI Tu

Recept

Karamelový zákusok

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 4 vajíčka

  • 1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)

  • 2 šálky hl. múky

  • 1 šálka vlažného mlieka

  • 1 balenie vanilkového cukru

  • 1 balenie prášku do pečiva

  • 1/2 šálky oleja

  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku

  • 1/2 šálky mlieka na poliatie

  • Karamelová poleva
  • 200ml sladkej smotany

  • 4PL kr. cukru

  • 100g masla izbovej teploty

  • Ganache
  • 200 g horkej čokolády (70 % kakaovej sušiny)

  • 200 ml sladkej smotany (podiel tuku najlepšie nad 30 %)

  • 50g mandiel alebo lieskovcov

Postup

  • Začneme prípravou vanikovjej piškóty. V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny.
    Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku mlieka.
    Múku zmiešame s práškom do pečiva, pudingovým práškom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám
  • Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (tortový forma alebo kruhový plech na zákusky.
    Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min. Ešte horúcu piškótu polejeme mliekom a potom ju necháme vychladnúť.
  • Na karamelovú polevu v hrnci zohrejeme kryštálový cukor. V druhom hrnci nahrejeme smotanu a maslo.
    Pri zohrievaní cukru krúžime hrniec až cukor dostane hnedastú farbu. Potom prilejeme horúcu smotanu s roztopeným maslom a dobre premiešame až vznikne krásne lesklá poleva. Necháme 10 minút chladnúť.
  • Karamel nanesieme na piškótu a zarovnáme. Necháme v chladničke hodinu oddychovať. Medzitým si pripravíme ganache.
  • Horkú čokoládu nakrájajte na malé kúsky a vložte ich do žiaruvzdornej misky.
    V hrnci zohrievajte smotanu na miernom ohni, kým nezačne vrieť. Horúcu smotanu nalejte na nasekanú čokoládu.
    Nechajte ju minútu odstáť a potom miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a zmes nebude hladká.
  • Ganache nanesieme na stuhnutý karamel a na záver ozdobíme povrch koláča posekanými mandľami alebo lieskovými orieškami, Pokrájame a môžeme servírovať.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


  • Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Celý recept nájdete tu Belgické wafle


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*