Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.
Šošovicový šalát
Course: Šaláty4
servings30
minutes40
minutes300
kcal
Suroviny
1 šálka hnedej šošovice
1l vody
soľ, čierne korenie v celku, bobkový list
1 červená cibuľa
petržlenová vňať, kôpor
feta syr
20ml oleja (kvalitného)
šťava z 1/2 citróna
2 cesnakové stručiky
feta syr
1/2 uhorky ošúpanej
granátové jabĺčko
reďkovky
Postup
- Šošovicu umyjeme a dáme do hrnca spolu s vodou, čiernym korením, bobkovým listom a soľou.
- Varíme ca. 20-30 minút do (skoro) mäkka. Potom zlejeme do sítka a necháme kompletne vychladnúť.
- Medzitým si v šalátovej miske zmiešame olej, citrónovú šťavu, na drobno pokrájanú cibuľku a petržlen prípadne kôpor. Ochutíme soľou a pretlačeným cesnakom.
- Uhorky, reďkovky pokrájame na drobno. granátové jablčko ako aj zvyšnú zeleninu pridáme do misky.
- Pridáme vychladnutú šošovicu a dobre premiešame.
- Servírujeme posypané feta syrom. Prípadne posypané reďkvičkami a granátovým jabĺčkom pre ozdobu. To dodá šalátu extra chrumkavosť.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Šošovicový šalát
Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Predjedlo – Figy zapečené s feta syrom
Toto chutné predjedlo je skvelou a rýchlou pochúťkou s jesennou arómou. Na jeho prípravu budete potrebovať minimum surovín aj času a výsledok bude zaručenou lahodkou.
Plnené kuracie prsia za menej ako 30 minút
Tento fantastický pokrm používa celé kuracie prsia. Na to aby sa mäso dobre tepelne upravilo sa najskôr pečie z prudka na panvici a neskôr dopeká v trúbe aby sa aj zvnútra dostatočne upravilo. Celá príprava vám nezaberie viac ako 30 minút a výsledkom budú tieto super šťavnaté kuracie prsia.
Slávnostné hrnčekové rezy s nekatrinkami
Tieto lahodné rezy obsahujú nektarinky tak v ceste ako aj na vrchu rezov. Nielen, že vyzerajú lahodne ale aj naozaj lahodné sú, doslova sa rozplývajú na jazyku. Namiesto nektariniek môžete takisto použiť aj broskyne či marhule. Skvelý nedelný derzert. Recept