Cestoviny bez mäsa s pečenou zeleninou

Cestoviny bez mäsa

Cestoviny nemusia byť len mäsité, alebo výdatne poliate omáčkou. Veľmi chutnou variantov cestovín bez mäsa je s opečenou zeleninou. Možno to neznie úplne lákavo, ale verte, že pri takto pripravených cestovinách nikomu mäso ani omáčka chýbať nebudú.

Jump to Recipe

Ako vyťažiť maximum chuti

Trik spočíva v tom, zeleninu postupne pomaly piecť až dostane grilovaciou arómu. Pri výbere zeleniny máte voľný výber, ale ja osobne mám výnimočne rada chuť pečenej brokolice, papriky, ale aj cherry rajčiny dostanú po upečení novú dimenziu. Okrem toho olej na ktorom sa zelenina bude pomaly piecť poslúži zároveň aj ako dressing pre cestoviny. Ak by sa vám zdali trochu suché, stačí ich oživiť trochou vody v ktorej sa varili.

Servírovanie

Pri servírovaní je voľná ruka ponechaná vám, ale u nás doma je veľmi obľúbené dochutiť pokrm cesnakom a bylinkami, čím dostanú mediterárnu príchuť a na záver posypať syrom, napríklad parmezánom.

Ktoré cestoviny

Pri výbere cestovín asi niesú obmedzenia, od penne, cez fosilli až po linguine, čokoľvek vám chutí je dobrá voľba. Ja osobne mám rada dochutené cestoviny, napríklad špenátové (zelené), zo sušených rajčín (červené) alebo s chilli (oranžové) ale nieje to žiadne pravidlo. Takisto môžete zvoliť zdravšie varianty cestovín ako celozrnné, ak ich vy a vaše deti majú radi.

Vyberte to, čo máte doma, odporúčam však zvoliť skôr väčšie a pevnejšie druhy cestovín aby sa pri miešaní zo zeleninou nepoškodili.

Recept

Cestoviny bez mäsa

Recipe by lydia Argilli
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

20

minutes

Pozor – zeleninu označnenú * môžete zameniť podľa vaších chutí

Suroviny

  • 1 balenie cestovín

  • 1,5l vody

  • 1/2 brokolice *

  • 1 pak Choi *

  • 1 cuketa*

  • Baklažán*

  • 1 paprika*

  • 2 strúčiky cesnaku

  • soľ, čierne korenie, čili

  • (tyminán)

  • (parmezán)

Postup

  • Začneme tým, že si zeleninu očistíme a pokrájame na rovnako veľké kúsky. Baklažán a cuketu na kocky, pak choi a papriku na pásy a brokolicu rozoberieme na ružičky.
  • Pripravíme si veľkú panvicu alebo wok, ak máte, a nahrejeme ho. Pridáme olej a vložíme 1 (pozor nemiešame) druh zeleniny, ktorý začneme opekať. Neodporúčam miešať rôzne druhy lebo každá zelenina má rozne druhy varenia či pečenia a takisto je dôležité aby sa zelenina na sebe nekopila, ale mala dostatok miesta.
  • Zatiaľ, čo sa nám opeká zelenina, si pripravíme hrniec s vodou, ktorý necháme zovrieť a potom ho osolíme a pridáme cestoviny. Necháme variť v závisloti od druhu cestovín ca. 8-10 minút do mäkka.
  • Keď je prvá zelenina (napríklad baklažán) opečená, odložíme ju stranou a pridáme ďaľší druh. Toto zopakujeme až máme opečenú všetku zeleninu.
  • Potom vrátime všetku zeleninu do panvice či woku a dochutíme ju soľou, čiernym korením po prípadne čili. Pretlačený cesnak by takisto nemal chýbať a kdo má rad talianskú nôtu pridá takisto tyminán na dochutenie.
  • Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme ich z vody (trochu vody z cestovín si odložíme) a pridáme ich k zelenine. Už len všetko spolu premiešame a môžeme servírovať.
e-kniha recepty bezmasite slane recepis

Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.

Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.

Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Cesnakový monkey bread recept

    Cesnakový monkey bread recept

    Určite ste už počuli a chlebíku na trhanie, takzvanom monkey bread. Ale vyskúšali ste ho už niekedy na slano? Je to skvelý snack na zdielanie, napríklad pri pohodovom večeri s rodinkou. Tá vôňa vás uchváti. Recept


  • Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*