Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Tvarohový cheesecake s lesným ovocím_recept

Tvarohový cheesecake s lesným ovocím

Myslíte sa, že cheesecake sa dá pripraviť len s mascarpone syrom? Nieje tomu tak, aj hladký tvaroh splní skvelo svoju funkciu a vytvorí takýto super chutný cheesecake. Okrem toho pri tomto cheesecake môžete siahnúť k vaším zásobám mrazeného ovocia. U mňa sa vždy nájdu zmesky drobného ovocia uschovaného z leta. Samozrejme, že môžete použiť aj čerstvé ovocie.

Suroviny na cheeseake

  • 200g zomletých sušienok
  • 1 vajíčko
  • 3PL mäkkého masla
  • 4PL pr. cukru
  • 1Pl kakaa
  • 500g jemného tvarohu
  • 200g kyslej smotany
  • 50g roztopeného masla
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 100g pr. cukru
  • 3 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor

Suroviny na polevu

  • 250g mrazeného drobného ovocia
  • 150ml vody
  • 1 balenie tortového želé
  • 3PL pr. cukru

Postup:

  • Predhrejte rúru na 180 °C. Vymastite 9-palcovú okrúhlu tortovú formu alebo formu na pružinu.
  • Pripravíme si základ cheesecaku. V miske zmiešame mleté sušienky, mäkké maslo, 1 vajce, kakaový prášok a 4 lyžice práškového cukru. Dobre premiešame, kým zmes nebude pripomínať hrubé omrvinky.
  • Sušienkovú zmes pevne vtlačíme na dno pripravenej formy, aby sa vytvorila rovnomerná vrstva.
  • Korpus pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút. Vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť, kým pripravíme náplň.Vo veľkej miske zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu, rozpustené maslo, vanilkový pudingový prášok, práškový cukor, 3 vajcia a vanilkový cukor. Miešajte, kým nie je hmota hladká a dobre spojená.
  • Plnku nalejeme na vychladnutý sušienkový korpus a rovnomerne ju rozotrieme.
  • Vložíme cheesecake do predhriatej rúry a pečieme približne 40-45 minút, alebo kým okraje nie sú pevné a stred mierne kolíše.
  • Po upečení vypneme rúru a necháme cheesecake vo vnútri s mierne pootvorenými dvierkami asi 15 minút.
  • Vyberte cheesecake z rúry a necháme ho úplne vychladnúť. Potom ho uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny alebo kým nevychladne a nestuhne.
  • V malom hrnci zmiešame mrazené lesné ovocie, vodu, želírovací prášok a 3 lyžice práškového cukru.
  • Zmes priveďte do mierneho varu na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa želé v prášku a cukor úplne nerozpustia.
  • Keď zmes mierne zhustne, stiahnite ju z ohňa a nechajte niekoľko minút vychladnúť.
  • Na vychladnutý tvarohový koláč nalejeme vychladnutú polevu z lesného ovocia a rovnomerne ju rozotrieme.
  • Cheesecake necháme v chladničke ešte 1 – 2 hodiny, aby poleva stuhla.
  • Po stuhnutí nakrájajame cheesecake na porcie a podávame. Vychutnajte si svoj cheesecake so svojou rodinou!

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*