Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Tvarohový cheesecake s lesným ovocím_recept

Tvarohový cheesecake s lesným ovocím

Myslíte sa, že cheesecake sa dá pripraviť len s mascarpone syrom? Nieje tomu tak, aj hladký tvaroh splní skvelo svoju funkciu a vytvorí takýto super chutný cheesecake. Okrem toho pri tomto cheesecake môžete siahnúť k vaším zásobám mrazeného ovocia. U mňa sa vždy nájdu zmesky drobného ovocia uschovaného z leta. Samozrejme, že môžete použiť aj čerstvé ovocie.

Suroviny na cheeseake

  • 200g zomletých sušienok
  • 1 vajíčko
  • 3PL mäkkého masla
  • 4PL pr. cukru
  • 1Pl kakaa
  • 500g jemného tvarohu
  • 200g kyslej smotany
  • 50g roztopeného masla
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 100g pr. cukru
  • 3 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor

Suroviny na polevu

  • 250g mrazeného drobného ovocia
  • 150ml vody
  • 1 balenie tortového želé
  • 3PL pr. cukru

Postup:

  • Predhrejte rúru na 180 °C. Vymastite 9-palcovú okrúhlu tortovú formu alebo formu na pružinu.
  • Pripravíme si základ cheesecaku. V miske zmiešame mleté sušienky, mäkké maslo, 1 vajce, kakaový prášok a 4 lyžice práškového cukru. Dobre premiešame, kým zmes nebude pripomínať hrubé omrvinky.
  • Sušienkovú zmes pevne vtlačíme na dno pripravenej formy, aby sa vytvorila rovnomerná vrstva.
  • Korpus pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút. Vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť, kým pripravíme náplň.Vo veľkej miske zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu, rozpustené maslo, vanilkový pudingový prášok, práškový cukor, 3 vajcia a vanilkový cukor. Miešajte, kým nie je hmota hladká a dobre spojená.
  • Plnku nalejeme na vychladnutý sušienkový korpus a rovnomerne ju rozotrieme.
  • Vložíme cheesecake do predhriatej rúry a pečieme približne 40-45 minút, alebo kým okraje nie sú pevné a stred mierne kolíše.
  • Po upečení vypneme rúru a necháme cheesecake vo vnútri s mierne pootvorenými dvierkami asi 15 minút.
  • Vyberte cheesecake z rúry a necháme ho úplne vychladnúť. Potom ho uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny alebo kým nevychladne a nestuhne.
  • V malom hrnci zmiešame mrazené lesné ovocie, vodu, želírovací prášok a 3 lyžice práškového cukru.
  • Zmes priveďte do mierneho varu na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa želé v prášku a cukor úplne nerozpustia.
  • Keď zmes mierne zhustne, stiahnite ju z ohňa a nechajte niekoľko minút vychladnúť.
  • Na vychladnutý tvarohový koláč nalejeme vychladnutú polevu z lesného ovocia a rovnomerne ju rozotrieme.
  • Cheesecake necháme v chladničke ešte 1 – 2 hodiny, aby poleva stuhla.
  • Po stuhnutí nakrájajame cheesecake na porcie a podávame. Vychutnajte si svoj cheesecake so svojou rodinou!
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


  • Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Tento lahodný hrnčekový tvarohový strúhaný koláč je nielen ľahko pripravený ale kombinácia chutného maslového kakaového cesta a cheesecake podobnej plnky vás určite uchvátia. Je to okrem toho hrnčekový recept, na váženie si postačíte s hrnčekom z objemom 250ml. Prečo sa oplatí vykúšať tento recept Vyrobiť túto lahodnú pochúťku je radosť […]


  • Skvelá príloha pečený karfiól

    Skvelá príloha pečený karfiól

    Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol? Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*