Belgické hrnčekové vafle bez váženia

Belgické hrnčekové vafle bez váženia

Aj vy máte radi wafle aké si môžete zakúpiť na jarmoku, v cukrárni či na pláži? Už som vyskúšala mnohé recepty ale najnovšie sa u nás doma veľmi uchytil tento jednoduchý recept na hrnčekové vafle bez váženia. Na asi 15 kusov vaflí vám postačí hrnček s objemom 250ml a jedna miska na miešanie a samozrejme vaflovač.

Suroviny:

  • 1 šálka roztopeného masla (200g)
  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky sladkej smotany
  • 1,5 šálky hl.múky
  • 1 čl prášky do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • (2PL minerálnej vody s bublinkami)
  • Štipka soli

Postup:

  • Maslo si dáme roztopiť buď do mikrovlnky alebo v hrnci na nízskom ohni. Necháme krátko vychladnút.
  • Meditým si v miske vyšľaháme vajíčka s cukrom, až sa tento dôkladne roztopí.
  • Pridáme k vajíčkam tiež mlieko, vanilkový cukor a soľ ako aj vychladnuté maslo. Prešľaháme.
  • Na záver pridáme múku a minerálnu vodu. Ja zvyknem preosiať múku cez sítko, potom sú wafle ešte nadýchanejšie.
  • Waflovač si potrieme pierkom olejom a dáme naň za naberačku cesta.
  • Pečieme ca. 5 minút do zlatista a chrumkava.
  • Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.
Často kladené otázky

Čím sa belgické vafle líšia od bežných vaflí?

Belgické vafle sú zvyčajne väčšie, hrubšie a majú hlbšie vrecká v porovnaní s bežnými vafľami. Často sa vyrábajú z cesta na báze droždia, vďaka čomu majú ľahšiu a chrumkavejšiu štruktúru.

Potrebujem na prípravu belgických vaflí špeciálny vaflovač?

Hoci sú vaflovače na belgické vafle navrhnuté špeciálne na prípravu týchto vaflí, môžete ich pripraviť aj v bežnom vaflovači. Upozorňujeme však, že výsledky sa môžu mierne líšiť štruktúrou a veľkosťou.

Aká je najlepšia konzistencia cesta na belgické vafle?

Cesto by malo byť husté, ale liate, podobne ako cesto na palacinky. Malo by ľahko tiecť, ale zároveň by malo byť schopné rovnomerne pokryť vaflovač bez toho, aby sa príliš rozotieralo.

Ako dosiahnem chrumkavý povrch belgických vaflí?

Ak chcete dosiahnuť chrumkavý povrch, predhrejte vaflovač a varte vafle, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*