Belgické hrnčekové vafle bez váženia

Belgické hrnčekové vafle bez váženia

Aj vy máte radi wafle aké si môžete zakúpiť na jarmoku, v cukrárni či na pláži? Už som vyskúšala mnohé recepty ale najnovšie sa u nás doma veľmi uchytil tento jednoduchý recept na hrnčekové vafle bez váženia. Na asi 15 kusov vaflí vám postačí hrnček s objemom 250ml a jedna miska na miešanie a samozrejme vaflovač.

Suroviny:

  • 1 šálka roztopeného masla (200g)
  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky sladkej smotany
  • 1,5 šálky hl.múky
  • 1 čl prášky do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • (2PL minerálnej vody s bublinkami)
  • Štipka soli

Postup:

  • Maslo si dáme roztopiť buď do mikrovlnky alebo v hrnci na nízskom ohni. Necháme krátko vychladnút.
  • Meditým si v miske vyšľaháme vajíčka s cukrom, až sa tento dôkladne roztopí.
  • Pridáme k vajíčkam tiež mlieko, vanilkový cukor a soľ ako aj vychladnuté maslo. Prešľaháme.
  • Na záver pridáme múku a minerálnu vodu. Ja zvyknem preosiať múku cez sítko, potom sú wafle ešte nadýchanejšie.
  • Waflovač si potrieme pierkom olejom a dáme naň za naberačku cesta.
  • Pečieme ca. 5 minút do zlatista a chrumkava.
  • Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.
Často kladené otázky

Čím sa belgické vafle líšia od bežných vaflí?

Belgické vafle sú zvyčajne väčšie, hrubšie a majú hlbšie vrecká v porovnaní s bežnými vafľami. Často sa vyrábajú z cesta na báze droždia, vďaka čomu majú ľahšiu a chrumkavejšiu štruktúru.

Potrebujem na prípravu belgických vaflí špeciálny vaflovač?

Hoci sú vaflovače na belgické vafle navrhnuté špeciálne na prípravu týchto vaflí, môžete ich pripraviť aj v bežnom vaflovači. Upozorňujeme však, že výsledky sa môžu mierne líšiť štruktúrou a veľkosťou.

Aká je najlepšia konzistencia cesta na belgické vafle?

Cesto by malo byť husté, ale liate, podobne ako cesto na palacinky. Malo by ľahko tiecť, ale zároveň by malo byť schopné rovnomerne pokryť vaflovač bez toho, aby sa príliš rozotieralo.

Ako dosiahnem chrumkavý povrch belgických vaflí?

Ak chcete dosiahnuť chrumkavý povrch, predhrejte vaflovač a varte vafle, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Super rýchla omáčka hotová za pár minút. Na to, aby sa varenie urýchly je dôležité brokolicu rozobrať na malé ružičky, tým budú rýchlejšie uvarené.


  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*