Silvestrovské pohotesnie - kysnuté slimáky s údeným lososom Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk-2

Silvestrovské pohotesnie – kysnuté slimáky s údeným lososom

Hľadáte inšpiráciu na pohostenie na Silvestra? Tieto jednoduché kysnuté slimáky s plnkou z jemného krémovitého syra, údeného lososa môžu byť tá pravá voľba. Zvnútra mäkké, zvonka chrumkavé a okrem toho trvácne.

Suroviny:

  • 500g polohrubej múky
  • 20g čerstvých kvasníc + 1Pl na kvások
  • 30g masla
  • ca. 150ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • soľ
  • 100g tvrdého syra (gouda alebo parmezán)
  • 100ml jemného krémovitého syru (Lučina)
  • 200g údeného lososa
  • 2 PL byliniek podľa chuti- napríklad kôpor
  • soľ, čierne korenie, sušený cesnak

Postup:

  • Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a pripravíme si kvások.
  • Mlieko aj maslo by mali mať izbovú teplotu. Lososa si pokrájame na malé kocky.
  • Do múky pridáme kvások, soľ, mierne teplé mlieko s maslom a miesime aspoň 10 minút, až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
  • To zakryté necháme hodinu kysnúť.
  • Cesto vyroľujeme na obdĺžnik a potom ho potrieme jemným krémovitým syrom, po ploche rozdelíme losos a dochutíme sušeným cesnakom a čiernym korením. Pridáme posekané bylinky a opatrne osolíme (kedže losos je už slaný)
  • Na záver posypeme postrúhaným syrom.
  • Následne cesto zaroľujeme a rozrežeme na 12 dielov, ktoré potom s odstupom kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Takto pripravené cesto prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme ešte 20 minút kysnúť.
  • Uzlíky či slimáky pečieme pri 200C ca. 25 minút do zlatista

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Silvestrovské pohotesnie – kysnuté slimáky s údeným lososom

Hľadáte inšpiráciu na pohostenie na Silvestra? Tieto jednoduché kysnuté slimáky s plnkou z jemného krémovitého syra, údeného lososa môžu byť tá pravá voľba. Zvnútra mäkké, zvonka chrumkavé a okrem toho trvácne. Suroviny: Postup:

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.


  • Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]


  • Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*