Silvestrovské pohotesnie - kysnuté slimáky s údeným lososom Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk-2

Silvestrovské pohotesnie – kysnuté slimáky s údeným lososom

Hľadáte inšpiráciu na pohostenie na Silvestra? Tieto jednoduché kysnuté slimáky s plnkou z jemného krémovitého syra, údeného lososa môžu byť tá pravá voľba. Zvnútra mäkké, zvonka chrumkavé a okrem toho trvácne.

Suroviny:

  • 500g polohrubej múky
  • 20g čerstvých kvasníc + 1Pl na kvások
  • 30g masla
  • ca. 150ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • soľ
  • 100g tvrdého syra (gouda alebo parmezán)
  • 100ml jemného krémovitého syru (Lučina)
  • 200g údeného lososa
  • 2 PL byliniek podľa chuti- napríklad kôpor
  • soľ, čierne korenie, sušený cesnak

Postup:

  • Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a pripravíme si kvások.
  • Mlieko aj maslo by mali mať izbovú teplotu. Lososa si pokrájame na malé kocky.
  • Do múky pridáme kvások, soľ, mierne teplé mlieko s maslom a miesime aspoň 10 minút, až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
  • To zakryté necháme hodinu kysnúť.
  • Cesto vyroľujeme na obdĺžnik a potom ho potrieme jemným krémovitým syrom, po ploche rozdelíme losos a dochutíme sušeným cesnakom a čiernym korením. Pridáme posekané bylinky a opatrne osolíme (kedže losos je už slaný)
  • Na záver posypeme postrúhaným syrom.
  • Následne cesto zaroľujeme a rozrežeme na 12 dielov, ktoré potom s odstupom kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Takto pripravené cesto prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme ešte 20 minút kysnúť.
  • Uzlíky či slimáky pečieme pri 200C ca. 25 minút do zlatista
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


  • Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Tento lahodný hrnčekový tvarohový strúhaný koláč je nielen ľahko pripravený ale kombinácia chutného maslového kakaového cesta a cheesecake podobnej plnky vás určite uchvátia. Je to okrem toho hrnčekový recept, na váženie si postačíte s hrnčekom z objemom 250ml. Prečo sa oplatí vykúšať tento recept Vyrobiť túto lahodnú pochúťku je radosť […]


  • Skvelá príloha pečený karfiól

    Skvelá príloha pečený karfiól

    Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol? Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*