Hľadáte inšpiráciu na pohostenie na Silvestra? Tieto jednoduché kysnuté slimáky s plnkou z jemného krémovitého syra, údeného lososa môžu byť tá pravá voľba. Zvnútra mäkké, zvonka chrumkavé a okrem toho trvácne.
Suroviny:
- 500g polohrubej múky
- 20g čerstvých kvasníc + 1Pl na kvások
- 30g masla
- ca. 150ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
- soľ
- 100g tvrdého syra (gouda alebo parmezán)
- 100ml jemného krémovitého syru (Lučina)
- 200g údeného lososa
- 2 PL byliniek podľa chuti- napríklad kôpor
- soľ, čierne korenie, sušený cesnak
Postup:
- Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a pripravíme si kvások.
- Mlieko aj maslo by mali mať izbovú teplotu. Lososa si pokrájame na malé kocky.
- Do múky pridáme kvások, soľ, mierne teplé mlieko s maslom a miesime aspoň 10 minút, až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
- To zakryté necháme hodinu kysnúť.
- Cesto vyroľujeme na obdĺžnik a potom ho potrieme jemným krémovitým syrom, po ploche rozdelíme losos a dochutíme sušeným cesnakom a čiernym korením. Pridáme posekané bylinky a opatrne osolíme (kedže losos je už slaný)
- Na záver posypeme postrúhaným syrom.
- Následne cesto zaroľujeme a rozrežeme na 12 dielov, ktoré potom s odstupom kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Takto pripravené cesto prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme ešte 20 minút kysnúť.
- Uzlíky či slimáky pečieme pri 200C ca. 25 minút do zlatista
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Silvestrovské pohotesnie – kysnuté slimáky s údeným lososom
Hľadáte inšpiráciu na pohostenie na Silvestra? Tieto jednoduché kysnuté slimáky s plnkou z jemného krémovitého syra, údeného lososa môžu byť tá pravá voľba. Zvnútra mäkké, zvonka chrumkavé a okrem toho trvácne. Suroviny: Postup:
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Zeleninová polievka s mäsovými guľkami
Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]