Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle.
Suroviny:
- 1/2 balenia tagliatelle
- 1,5 l slanej vody
- 2PL masla
- 2PL hl. múky
- 200ml vody alebo vývaru
- 100ml sladkej smotany
- 100g postrúahného parmezánu
- (semiačka)
- Brokolica
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Začneme prípravou cestovín. Vodu dáme do hrnca a necháme zovrieť, potom osolíme a vložíme cestoviny.
- Znížime teplotu a varíme podľa inštrukcii na obale (moje tagliatelle potrebujú 8 minút)
- Medzitým si nahrejeme druhú panvicu. Brokolicu rozoberieme na ružičky a potom ju položíme do panvice. Pridáme trochu oleja a z každej strany opekáme ca. 3 minúty. Osolíme.
- Na prípravu omáčky si do hrnca či panvice dáme maslo s múkou a začneme ich opekať. Akonáhle sa spoja, zalejeme vývarom a dobre rotrepeme, aby zanikli prípadne hrudky.
- Vrátime na oheň, prilejem smotanu a za stáleho miešania varíme ca. 3 minúty do zahustenia. Oheň vypneme.
- Potom už len pridáme postrúhaný parmezán a dochutíme. Pozor, parmezán je už slaný, takže solíme opatrne a takisto pridáme na chuť čierne korenie.
- Akonáhle sú cestoviny uvarené, zlejeme ich z vody a vložíme do omáčky.
- Servírujeme ešte teplé tak, že vrch posypeme semiačkami a pridáme zopár kúskov opečenej brokolice. Dobrú chut.
Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.
Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.
Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami
Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.