Máte chuť na trochu obmeny pri príprave pohostenia pre návštevu? Tak vyskúšajte tieto jednoduché jednohubky s figami.
Suroviny:
- bageta
- 1 balenie jemného krémovitého syru (lučina) alebo bánoveckej nátierky
- med alebo agáve sirup
- 4ks figy
- hrozno
- čučoriedky (prípadne ríbezle)
- soľ
- balsamico (napríklad malinové)
Postup:
- Začneme bagetkami, ktoré opečieme v grilogvacej panvici na sucho aby dostala bageta grilovacie prúžky.
- Jemný krémovitý syr osolíme štipkou soli (ak je už solený netreba) a pridáme za 2PL medu, vymiešame a potom nanesieme na bagetky.
- Figy, hrozno, čučoriedky očistíme, prípadne pokrájame na menšie kusy
- Ovocím ozdobíme chlebíčky, na záver povrch ešte pokvapkáme ešte troškou medu a balsamicom.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: