Výborná obmena klasických slovenských koláčov. Mierne kyslasté ríbezle sú v kombinácii so sladučkou mrveničkou veľmi chutné a osviežujúce.
Suroviny na cesto:
- 300g polohrubej múky
- 10g čerstvých kvasníc+ 1Pl kr.cukru (na kvások)
- 50g masla
- 3 vajíčka
- 120ml mlieka
- 30g kr.cukru
- 1čl soli
Okrem toho:
- Za šálku ríbezlí
- 150g jemného tvarohu alebo mascarpone
- 50g pr.cukru
- 1vanilkový cukor
- kôra z 1 citróna
- 3Pl masla izbovej teploty
- 3Pl pr.cukru
- 6Pl hl.múky
Postup:
- Droždie rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Dobre premiešame a necháme prikryté 5 minút stáť pokiaľ sa vytvorí kvások.
- Medzitým v hrnci nahrejme mlieko a maslo. Keď sa roztopí tak necháme mierne vychladnúť. Pridáme cukor a miešame až sa roztopí.
- Do misky dáme vajíčka múku, soľ, kvások a mlieko s maslom. Cesto miesime 10 minút pokiaľ vznikne pekne elastické nelepivé cesto.
- Prikryté necháme hodinu kysnúť.
- Maslo zmiešame s práškovým cukrom a maslom. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Keď je cesto vykysnuté, tak ho premiesime a vygúľame do šulca. Rozkrájame na 12 rovnakých kusov.
- Každý kus vyformujeme do kruhu tak, aby v strede vznikla priehlbinka na plnku.
- Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovym cukrom a citrónovou kôrou. Za lyžicu plnky nanesieme do každej priehlbiny.
- Ríbezle poprášime práškovým cukrom a nanesieme ich na tvarohovú plnku.
- Na záver posypeme koláče stuhnutou mrveničkou. Buď ju rozdrobíme rukamy alebo postrúhame strúhadlom.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 180C ca. 30minút do zlatista
Začína sa leto a s ním aj oslavy v záhrade a grilovačky. Ak hľadáte inšpiráciu na prílohy ku grilovaniu, či ľahké chutné šaláty, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber môjho newslettru a dostanete odomňa túto e-kuchársku knihu s mnohými chutnými receptami ZADARMO.
Tu- Prihlásenie na newslettru pomocou môjho kontaktného formulára.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Moravské koláče s ríbezlami a mrveničkou
Výborná obmena klasických slovenských koláčov. Mierne kyslasté ríbezle sú v kombinácii so sladučkou mrveničkou veľmi chutné a osviežujúce.Suroviny na cesto:Okrem toho:Postup:
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Zeleninová polievka s mäsovými guľkami
Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]