Výborná obmena klasických slovenských koláčov. Mierne kyslasté ríbezle sú v kombinácii so sladučkou mrveničkou veľmi chutné a osviežujúce.
Suroviny na cesto:
- 300g polohrubej múky
- 10g čerstvých kvasníc+ 1Pl kr.cukru (na kvások)
- 50g masla
- 3 vajíčka
- 120ml mlieka
- 30g kr.cukru
- 1čl soli
Okrem toho:
- Za šálku ríbezlí
- 150g jemného tvarohu alebo mascarpone
- 50g pr.cukru
- 1vanilkový cukor
- kôra z 1 citróna
- 3Pl masla izbovej teploty
- 3Pl pr.cukru
- 6Pl hl.múky
Postup:
- Droždie rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Dobre premiešame a necháme prikryté 5 minút stáť pokiaľ sa vytvorí kvások.
- Medzitým v hrnci nahrejme mlieko a maslo. Keď sa roztopí tak necháme mierne vychladnúť. Pridáme cukor a miešame až sa roztopí.
- Do misky dáme vajíčka múku, soľ, kvások a mlieko s maslom. Cesto miesime 10 minút pokiaľ vznikne pekne elastické nelepivé cesto.
- Prikryté necháme hodinu kysnúť.
- Maslo zmiešame s práškovým cukrom a maslom. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Keď je cesto vykysnuté, tak ho premiesime a vygúľame do šulca. Rozkrájame na 12 rovnakých kusov.
- Každý kus vyformujeme do kruhu tak, aby v strede vznikla priehlbinka na plnku.
- Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovym cukrom a citrónovou kôrou. Za lyžicu plnky nanesieme do každej priehlbiny.
- Ríbezle poprášime práškovým cukrom a nanesieme ich na tvarohovú plnku.
- Na záver posypeme koláče stuhnutou mrveničkou. Buď ju rozdrobíme rukamy alebo postrúhame strúhadlom.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 180C ca. 30minút do zlatista
Začína sa leto a s ním aj oslavy v záhrade a grilovačky. Ak hľadáte inšpiráciu na prílohy ku grilovaniu, či ľahké chutné šaláty, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber môjho newslettru a dostanete odomňa túto e-kuchársku knihu s mnohými chutnými receptami ZADARMO.
Tu- Prihlásenie na newslettru pomocou môjho kontaktného formulára.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.