Cviklový lahodný šalát

Tento šalát z uvarenej cvikle je veľká lahôdka. Okrem toho je to aj ideálny pokrm pre posilnenie organizmu, nakoľko je bohatý na minerály ako železo, meď, zinok, jód, horčík a vlákninu. Cvikla je tiež známy prostriedok na dotoxikáciu, nielen, že prečisťuje obličky, ale aj celkovo prečistuje krvný obeh.

Recept mám od mojej známej a je to naozaj veľká dobrota, či už ako príloha k mäsu (napr. grilovanému) alebo aj ako hlavný pokrm.

Suroviny:

  • 500g uvarenej civkli v šupe
  • 1 jablko
  • 1 šálka sušených hrozienka
  • 1 šálka sušených sliviek
  • 1 šálka vlašských orechov
  • 1 balenie kyslej smotany
  • soľ, čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup:

  • Uvarú cvikľu ošúpeme a postrúhame na hrubo. Treba dávať pozor, lebo cviklová šťava je silným farbivom, takže najlepšie použiť nerezovú misku a strúhadlo.
  • Jablko takisto ošúpeme a postrúhame na hrubo.
  • Za šálku sušených hrozienok alebo sliviek zalejeme vriacou vodou a necháme krátko postáť, potom zlejeme z vody, pokrájame na menšie a pridáme k cvikli.
  • Za šálku orechov (vlašských alebo pekanus) posekáme na hrubo a pridáme k šalátu.
  • Na marinádu použijeme 1 balenie smotanu, ktorú dochutíme soľou, čiernym korením a rozltačenými strúčikmi cesnaku (netreba sa ho báť sem pridať, cesnak dodá celému šalátu fantastickú chuť).
  • Marinádu dáme do misky a všetko spolu dobre premiešame.
  • Pred servírovaním necháme 1-2 hod. stáť v chlade, aby sa spojili chute.

Začína sa leto a s ním aj oslavy v záhrade a grilovačky. Ak hľadáte inšpiráciu na prílohy ku grilovaniu, či ľahké chutné šaláty, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber môjho newslettru a dostanete odomňa túto e-kuchársku knihu s mnohými chutnými receptami ZADARMO.

Tu- Prihlásenie na newslettru pomocou môjho kontaktného formulára.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*