Kari korenie je zmeska korenín, ktorá je nielen mimoriadne zdravá a tiež intenzívna na chuti a farbe. Jeho krásne žltkastá farba, ktorú mu dodáva najmä korenie kurkuma, premení každé jedlo na skvost.
Suroviny:
- 1kg zemiakov
- 2čl kari korenia
- 1čl sušeného cesnaku
- 1čl celej rasce
- 3PL oleja (slnečnicový alebo olivový)
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Zemiaky ošúpeme, pokrájame na osminky a dáme do misky.
- Marinujeme olejom a koreninami – kari, cesnak, rasca, soľ a korenie a dobre premiešame.
- Dáme na plech (najlepšie bez papiera na pečenia, ideálne teflónový povrch) a necháme piecť ca. 45 minút pri 180C.
- Servírujeme napríklad s jednoduchám tvarohovým dipom.
Začína sa leto a s ním aj oslavy v záhrade a grilovačky. Ak hľadáte inšpiráciu na prílohy ku grilovaniu, či ľahké chutné šaláty, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber môjho newslettru a dostanete odomňa túto e-kuchársku knihu s mnohými chutnými receptami ZADARMO.
Tu- Prihlásenie na newslettru pomocou môjho kontaktného formulára.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.