Skvelý hrnčekový jablkovo-škoricový zákusok_Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Skvelý hrnčekový jablkovo-škoricový zákusok

Toto je taká dobrota, a to nehovorím preto, že som ju vymyslela 🙂 alebo preto, že som sa ho nevedela dojesť. Zákusok vznikol akosi náhodne, mala som zopár jabĺk, ktoré už bolo treba spotrebovať a akosi sa mi nechcelo robiť také tie klasické jablkové koláče. Tak som sa rozhodla jablká zapracovať do škoricovej piškóty a vrch ešte dochutiť jemným krémom, a bolo to viac ako dobré rozhodnutie. Ak neveríte, vyskúšajte, oblížete sa. Na meranie som apropos použila šálku s 250ml a plech mal ca. 30*35cm.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 1 šálka hl. múky
  • 1/2 šálky krupice
  • 1/2 šálky mlieka (ovseného mlieka)
  • 1/2 prášku do perníka
  • 1PL škorice
  • 3 jablká + 2PL (trstinového) cukru
  • trochu citrónovej šťavy

Suroviny na krém:

  • 1/2 (125g) masla izbovej teploty
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 1 balenie (300g) jemného krémovitého syru (Lučina alebo Mascarpone)
  • škorica na posypanie

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Pridáme múku, krupicu, prášok do perníka, mlieko a škoricu. Vypracujeme hladké cesto.
  • Jablká ošúpeme, vyberieme jaderník a pokrájame na malé kocky. Tie dáme do misky, polejeme ich trochou citrónovej šťavy aby nezhnedli a potom posypeme cukrom. Premiešame.
  • Jablká zapracujeme do cesta. Potom cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme pri 160C piecť ca. 35-40 minút. Následne necháme vychladnúť.
  • Na krém naskôr vyšľahájme maslo s cukrom do penista. Je dôležité aby sa vytvrorila krémovitá konzistencia.
  • Jemný syr sa pokúsime zbaviť všetkej nadbytočnej tekutiny (ja som dala do sítka ale niekedy stačí zliať vodu čo sa nazhromaždí hore na syrom) a pridáme k maslo. Vypracujeme hladký krém.
  • Keď je cesto vychladnuté, vyberieme ho z plechu, a povrch pomažeme krémom. Na záver poprášime škoricou.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*