Skvelé šťavnaté morčacie prsia z jedného pekáča

Tento recept je nielen jednoduchý ale tiež veľmi nenáročný na riad. Všetko si pripravíte v jednom pekáči a už len necháte krátko zapekať.

Suroviny:

  • 400g morčacích pŕs
  • 200g rajčinovej omáčky passata + 2 celé rajčiny (alternatívne 1 konzerva posekaných rajčín)
  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 20g strúhaného parmezánu
  • soľ, 1čl cukru, čierne korenie, oregano
  • 1cl sušeného cesnaku
  • 1 veľká rajčina
  • 1 balenie mini mozarella
  • 1 fenikel
  • 1 balenie čiernych olív (bez kôstky)

Postup:

  • Začneme prípravou omáčky. Na to si v pekáči zmiešame rajčinovú šťavu a rajčiny, ktoré sme ošúpali a pokrájali na kocky. Alternatívne môžeme použiť konzervu posekaných rajčín.
  • Ochutíme soľou, čiernym korením, cukrom a sušeným oreganom a cesnakom. Pridáme postrúhaný parmezán a smotanu a dobre premiešame.
  • Potom už len pokrájame morčacie prsia na menšie medailóniky. Tie kladieme do omáčky kde ich osolíme a ochutíme koreňouvou zmäsou. Potom premiešame aj s omáčkou.
  • Na záver už len pokrájame rajčiny a fenikel na plátky. Tie kladieme na vrch mäsa ako aj olivy a malé mozarella guľky.
  • Takto pripravené necháme piecť v predhriatej trúbe pri 200C po dobu ca. 20-25 minút.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*