Tento recept je nielen jednoduchý ale tiež veľmi nenáročný na riad. Všetko si pripravíte v jednom pekáči a už len necháte krátko zapekať.
Suroviny:
- 400g morčacích pŕs
- 200g rajčinovej omáčky passata + 2 celé rajčiny (alternatívne 1 konzerva posekaných rajčín)
- 200ml šľahačkovej smotany
- 20g strúhaného parmezánu
- soľ, 1čl cukru, čierne korenie, oregano
- 1cl sušeného cesnaku
- 1 veľká rajčina
- 1 balenie mini mozarella
- 1 fenikel
- 1 balenie čiernych olív (bez kôstky)
Postup:
- Začneme prípravou omáčky. Na to si v pekáči zmiešame rajčinovú šťavu a rajčiny, ktoré sme ošúpali a pokrájali na kocky. Alternatívne môžeme použiť konzervu posekaných rajčín.
- Ochutíme soľou, čiernym korením, cukrom a sušeným oreganom a cesnakom. Pridáme postrúhaný parmezán a smotanu a dobre premiešame.
- Potom už len pokrájame morčacie prsia na menšie medailóniky. Tie kladieme do omáčky kde ich osolíme a ochutíme koreňouvou zmäsou. Potom premiešame aj s omáčkou.
- Na záver už len pokrájame rajčiny a fenikel na plátky. Tie kladieme na vrch mäsa ako aj olivy a malé mozarella guľky.
- Takto pripravené necháme piecť v predhriatej trúbe pri 200C po dobu ca. 20-25 minút.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?