Skvelé šťavnaté morčacie prsia z jedného pekáča

Tento recept je nielen jednoduchý ale tiež veľmi nenáročný na riad. Všetko si pripravíte v jednom pekáči a už len necháte krátko zapekať.

Suroviny:

  • 400g morčacích pŕs
  • 200g rajčinovej omáčky passata + 2 celé rajčiny (alternatívne 1 konzerva posekaných rajčín)
  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 20g strúhaného parmezánu
  • soľ, 1čl cukru, čierne korenie, oregano
  • 1cl sušeného cesnaku
  • 1 veľká rajčina
  • 1 balenie mini mozarella
  • 1 fenikel
  • 1 balenie čiernych olív (bez kôstky)

Postup:

  • Začneme prípravou omáčky. Na to si v pekáči zmiešame rajčinovú šťavu a rajčiny, ktoré sme ošúpali a pokrájali na kocky. Alternatívne môžeme použiť konzervu posekaných rajčín.
  • Ochutíme soľou, čiernym korením, cukrom a sušeným oreganom a cesnakom. Pridáme postrúhaný parmezán a smotanu a dobre premiešame.
  • Potom už len pokrájame morčacie prsia na menšie medailóniky. Tie kladieme do omáčky kde ich osolíme a ochutíme koreňouvou zmäsou. Potom premiešame aj s omáčkou.
  • Na záver už len pokrájame rajčiny a fenikel na plátky. Tie kladieme na vrch mäsa ako aj olivy a malé mozarella guľky.
  • Takto pripravené necháme piecť v predhriatej trúbe pri 200C po dobu ca. 20-25 minút.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Slávonstná torta s mini veterníčkami schovanými v plnke

    Slávonstná torta s mini veterníčkami schovanými v plnke

    Takúto tortu som raz vyskúšala v jednej nemeckej cukrárni a zaujmienila si ju pripraviť aj doma. Je trochu pracnejšia ale svojích hostí ňou určite ohúrite. Výborná torta na slávnostné príležitosti. Propravovala som v tortovej forme s polomerom 24cm. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku Ostatné suroviny: Postup:


  • Cviklový šalát s fazuľou

    Cviklový šalát s fazuľou

    Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:


  • Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *