Skvelé šťavnaté morčacie prsia z jedného pekáča

Tento recept je nielen jednoduchý ale tiež veľmi nenáročný na riad. Všetko si pripravíte v jednom pekáči a už len necháte krátko zapekať.

Suroviny:

  • 400g morčacích pŕs
  • 200g rajčinovej omáčky passata + 2 celé rajčiny (alternatívne 1 konzerva posekaných rajčín)
  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 20g strúhaného parmezánu
  • soľ, 1čl cukru, čierne korenie, oregano
  • 1cl sušeného cesnaku
  • 1 veľká rajčina
  • 1 balenie mini mozarella
  • 1 fenikel
  • 1 balenie čiernych olív (bez kôstky)

Postup:

  • Začneme prípravou omáčky. Na to si v pekáči zmiešame rajčinovú šťavu a rajčiny, ktoré sme ošúpali a pokrájali na kocky. Alternatívne môžeme použiť konzervu posekaných rajčín.
  • Ochutíme soľou, čiernym korením, cukrom a sušeným oreganom a cesnakom. Pridáme postrúhaný parmezán a smotanu a dobre premiešame.
  • Potom už len pokrájame morčacie prsia na menšie medailóniky. Tie kladieme do omáčky kde ich osolíme a ochutíme koreňouvou zmäsou. Potom premiešame aj s omáčkou.
  • Na záver už len pokrájame rajčiny a fenikel na plátky. Tie kladieme na vrch mäsa ako aj olivy a malé mozarella guľky.
  • Takto pripravené necháme piecť v predhriatej trúbe pri 200C po dobu ca. 20-25 minút.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Skvelé šťavnaté morčacie prsia z jedného pekáča

Tento recept je nielen jednoduchý ale tiež veľmi nenáročný na riad. Všetko si pripravíte v jednom pekáči a už len necháte krátko zapekať. Suroviny: Postup:

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Videorecept – parená knedľa ako od babky

    Videorecept – parená knedľa ako od babky

    Celý recept nájdete tu Parená knedľa


  • Svieža hrnčeková pomarančová bábovka

    Svieža hrnčeková pomarančová bábovka

    Citrusové plody chutia výnimočne lahodne v koláčoch – či už citróny, pomaranče či limetka, ich aróma je neskutočná. Tentoraz som zvolila pomaranče a vytvorila z ních túto chutnú nadýchanú bábovku.


  • Krémová tekvicová polievka s krúpami

    Krémová tekvicová polievka s krúpami

    Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*