Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka do ktorej sa mäso a spolu so zeleninou zeleninou a dovarí. Je to krásne krémovitý pokrm a naozaj ľahký na prípravu. Ako zeleninu môžno použiť z mkrvu, hrášok či bielu špargľou. Alternatívne sa pridávajú tiež šampióny. U nás vládne hlavne mkrva a hrášok.

Suroviny:

  • 1 Kura na polievku alebo 1kg napr. stehien
  • 1 cibuľa
  • 5 mrkiev
  • kus celeru
  • 1l vody
  • soľ, čierne korenie
  • 2PL masla
  • 2 PL hl. múky
  • 150ml smotany
  • citrónová šťava
  • petržlenová vňať

Postup:

  • Kurača umyjeme, zbavíme ho kože a potom vložíme do hrnca aj s cibuľou, bobkovým listom, zelerom a 2 mrkvami. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Varíme 45 minút v zakrytom hrnci.
  • Potom kurča vyberieme a nálev zlejeme. Keď kurča vychladne tak ho dôkladne odoberieme z mäsa a podľa potreby ho pokrájame na menšie kúsky.
  • Vo väčšom hrnci opražíme 2 lyžice masla ako aj 2 lyžice múky. Zalejeme 50ml studenej vody a dobre roztrepeme aby zanikli prípadne hrudky. Potom prilejeme zcedený vývar (ca. 450ml). Rozmiešame a necháme zovrieť.
  • Potom pridáme do omáčky mäso, mrkvu ktorú sme si pokrájali na kolieska a hrášok (ja som použila mrazený). Takisto sa môže pridať bieľa špargľa či šampiňóny. Necháme variť ešte 5-10 minút pokiaľ zmäkkne mrkva.
  • Potom prilejeme sladkú smotanu a dochutíme omáčku trochou šťavy z citróna prípadne octom.
  • Na záver posypeme na drobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Tento lahodný hrnčekový tvarohový strúhaný koláč je nielen ľahko pripravený ale kombinácia chutného maslového kakaového cesta a cheesecake podobnej plnky vás určite uchvátia. Je to okrem toho hrnčekový recept, na váženie si postačíte s hrnčekom z objemom 250ml. Prečo sa oplatí vykúšať tento recept Vyrobiť túto lahodnú pochúťku je radosť […]


  • Skvelá príloha pečený karfiól

    Skvelá príloha pečený karfiól

    Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol? Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe […]


  • Lahodá nátierka z nivy

    Lahodá nátierka z nivy

    Syr Niva je ako stvorená na výrobu omáčok alebo do tejto skvelej nátierky z nivy. Treba byť pri jej pužívaní trochu opatrní pri solení nakoľko samotný syr Niva je už slaný, ale práve to mu dodáva jeho typickú chuť. Táto nátierka chutí skvelo najmä s čerstvým (domácim) chlebom. Časté otázky […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*