Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka do ktorej sa mäso a spolu so zeleninou zeleninou a dovarí. Je to krásne krémovitý pokrm a naozaj ľahký na prípravu. Ako zeleninu môžno použiť z mkrvu, hrášok či bielu špargľou. Alternatívne sa pridávajú tiež šampióny. U nás vládne hlavne mkrva a hrášok.

Suroviny:

  • 1 Kura na polievku alebo 1kg napr. stehien
  • 1 cibuľa
  • 5 mrkiev
  • kus celeru
  • 1l vody
  • soľ, čierne korenie
  • 2PL masla
  • 2 PL hl. múky
  • 150ml smotany
  • citrónová šťava
  • petržlenová vňať

Postup:

  • Kurača umyjeme, zbavíme ho kože a potom vložíme do hrnca aj s cibuľou, bobkovým listom, zelerom a 2 mrkvami. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Varíme 45 minút v zakrytom hrnci.
  • Potom kurča vyberieme a nálev zlejeme. Keď kurča vychladne tak ho dôkladne odoberieme z mäsa a podľa potreby ho pokrájame na menšie kúsky.
  • Vo väčšom hrnci opražíme 2 lyžice masla ako aj 2 lyžice múky. Zalejeme 50ml studenej vody a dobre roztrepeme aby zanikli prípadne hrudky. Potom prilejeme zcedený vývar (ca. 450ml). Rozmiešame a necháme zovrieť.
  • Potom pridáme do omáčky mäso, mrkvu ktorú sme si pokrájali na kolieska a hrášok (ja som použila mrazený). Takisto sa môže pridať bieľa špargľa či šampiňóny. Necháme variť ešte 5-10 minút pokiaľ zmäkkne mrkva.
  • Potom prilejeme sladkú smotanu a dochutíme omáčku trochou šťavy z citróna prípadne octom.
  • Na záver posypeme na drobno posekanou petržlenovou vňaťou.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Super rýchla omáčka hotová za pár minút. Na to, aby sa varenie urýchly je dôležité brokolicu rozobrať na malé ružičky, tým budú rýchlejšie uvarené.


  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*