Rajčinová polievka do 15 minút_lydia Argilli_ Food photography_recepis.sk

Rajčinová polievka do 15 minút

Mám rada polievky, ktoré sú tak rýchlo hotové, že vôbec netreba siahať k sáčkovým polievkám. Medzi takéto patrí aj táto super rýchla rajčinová polievka hotová za menej ako 15 minút.

Suroviny:

  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL Masla
  • 1 PL hladkej múky
  • 700ml rajčinového pretlaku passata
  • 1,5l vody/vývaru
  • soľ, čierne korenie
  • 1 bobkový list
  • 1 kocka cukru
  • malé cestoviny – mušličky + 0,5l vody + 1čl soli

Postup:

  • Začneme tým, že si dáme zovrieť vodu, osolíme ju a necháme v nej variť cestoviny – mušličky.
  • Medzitým si cibuľu a strúčiky cesnaku pokrájame na drobno. Opražíme na troche oleja a 2PL masla do zlatista
  • Keď je cibuľka zlatistá pridáme múku, krátko opražíme a zalejeme trochou vody. Dobre roztrepeme aby zanikli prípadne hrudky.
  • Následne pridáme rajčinový pretlak passata.
  • Dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením a bobkovým listom. Necháme variť 10 minút.
  • Potom bobkový list vyberieme, polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a podľa potreby ešte dochutíme soľou.
  • Keď sú cestoviny mäkké, zlejeme ich z vody a pridáme do polievky.
  • Pred servírovaním ozdobíme polievku trochou postrúhaného tvrdého syru prípadne s bylinkami ako sušený tymián a bazalka či oregano.

Môj tip

Ak chcete polievke pridať na aróme, vložte počas varenia do polievky aj kus mkrvy a zeleru. Tento potom nezabudnite vybrať predtým než polievku rozmixujete. Ich aróma sa uvoľní počas varenia.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Hrčekové brownie cookies plné čokolády

    Hrčekové brownie cookies plné čokolády

    Máte radi čokoládu? Ak je odpoveď áno, tak tento recept vás nadchne. Spája chuť Brownies a sušienok cookies do tejto lahôdky vhodnej aj an výlety. Moja šálka mala rozmer 250ml.


  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*