Mám rada polievky, ktoré sú tak rýchlo hotové, že vôbec netreba siahať k sáčkovým polievkám. Medzi takéto patrí aj táto super rýchla rajčinová polievka hotová za menej ako 15 minút.

Suroviny:
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL Masla
- 1 PL hladkej múky
- 700ml rajčinového pretlaku passata
- 1,5l vody/vývaru
- soľ, čierne korenie
- 1 bobkový list
- 1 kocka cukru
- malé cestoviny – mušličky + 0,5l vody + 1čl soli
Postup:
- Začneme tým, že si dáme zovrieť vodu, osolíme ju a necháme v nej variť cestoviny – mušličky.
- Medzitým si cibuľu a strúčiky cesnaku pokrájame na drobno. Opražíme na troche oleja a 2PL masla do zlatista
- Keď je cibuľka zlatistá pridáme múku, krátko opražíme a zalejeme trochou vody. Dobre roztrepeme aby zanikli prípadne hrudky.
- Následne pridáme rajčinový pretlak passata.
- Dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením a bobkovým listom. Necháme variť 10 minút.
- Potom bobkový list vyberieme, polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a podľa potreby ešte dochutíme soľou.
- Keď sú cestoviny mäkké, zlejeme ich z vody a pridáme do polievky.
- Pred servírovaním ozdobíme polievku trochou postrúhaného tvrdého syru prípadne s bylinkami ako sušený tymián a bazalka či oregano.
Môj tip
Ak chcete polievke pridať na aróme, vložte počas varenia do polievky aj kus mkrvy a zeleru. Tento potom nezabudnite vybrať predtým než polievku rozmixujete. Ich aróma sa uvoľní počas varenia.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]