Rajčinová polievka do 15 minút_lydia Argilli_ Food photography_recepis.sk

Rajčinová polievka do 15 minút

Mám rada polievky, ktoré sú tak rýchlo hotové, že vôbec netreba siahať k sáčkovým polievkám. Medzi takéto patrí aj táto super rýchla rajčinová polievka hotová za menej ako 15 minút.

Suroviny:

  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL Masla
  • 1 PL hladkej múky
  • 700ml rajčinového pretlaku passata
  • 1,5l vody/vývaru
  • soľ, čierne korenie
  • 1 bobkový list
  • 1 kocka cukru
  • malé cestoviny – mušličky + 0,5l vody + 1čl soli

Postup:

  • Začneme tým, že si dáme zovrieť vodu, osolíme ju a necháme v nej variť cestoviny – mušličky.
  • Medzitým si cibuľu a strúčiky cesnaku pokrájame na drobno. Opražíme na troche oleja a 2PL masla do zlatista
  • Keď je cibuľka zlatistá pridáme múku, krátko opražíme a zalejeme trochou vody. Dobre roztrepeme aby zanikli prípadne hrudky.
  • Následne pridáme rajčinový pretlak passata.
  • Dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením a bobkovým listom. Necháme variť 10 minút.
  • Potom bobkový list vyberieme, polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a podľa potreby ešte dochutíme soľou.
  • Keď sú cestoviny mäkké, zlejeme ich z vody a pridáme do polievky.
  • Pred servírovaním ozdobíme polievku trochou postrúhaného tvrdého syru prípadne s bylinkami ako sušený tymián a bazalka či oregano.

Môj tip

Ak chcete polievke pridať na aróme, vložte počas varenia do polievky aj kus mkrvy a zeleru. Tento potom nezabudnite vybrať predtým než polievku rozmixujete. Ich aróma sa uvoľní počas varenia.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*