Jesenná tekvicová kari polievka

Keď vonku sa dni začínajú skracovať a takisto prevažuje sychravé počasie, je najlepším liekom na zlepšenie nálady a zohriatie teplá polievka. Táto krémovitá tekvicová polievka je nielen jednoduchá na prípravu ale tiež chutí fantasticky napriek veľmi rýchlej príprave. Výborná na zohriatie a posilnenie imunity.

Suroviny:

  • stredne veľká tekvica – hokkaido alebo maslová (ca. 500g)
  • 1 veľká kuchynská cibuľa
  • 1 malá šálka červenej šošovice
  • 3 zemiaky
  • 2,5l vody
  • 1 PL kari korenia
  • soľ, čierne korenie, kmín
  • 1čl citrónovej šťavy

Postup:

  • Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Necháme piecť v hrnci na nízskom ohni do hnedasta.
  • Medzitým si umyjeme šošovicu, ošúpeme zemiaky a ošúpeme a pokrájame tekvicu.
  • Keď je cibuľa zlatistá, pridáme zemiaky, šošovicu a tekvicu a zalejeme všetko vodou.
  • Dochutíme kari korením, soľou, čierny korením a kmínom.
  • Necháme zovrieť a potom v uzavretom hrnci na nízskom ohni varíme 20 minút.
  • Na záver polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a dochutíme trochou octa alebo citrónovej šťavy.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*