Jesenná tekvicová kari polievka

Keď vonku sa dni začínajú skracovať a takisto prevažuje sychravé počasie, je najlepším liekom na zlepšenie nálady a zohriatie teplá polievka. Táto krémovitá tekvicová polievka je nielen jednoduchá na prípravu ale tiež chutí fantasticky napriek veľmi rýchlej príprave. Výborná na zohriatie a posilnenie imunity.

Suroviny:

  • stredne veľká tekvica – hokkaido alebo maslová (ca. 500g)
  • 1 veľká kuchynská cibuľa
  • 1 malá šálka červenej šošovice
  • 3 zemiaky
  • 2,5l vody
  • 1 PL kari korenia
  • soľ, čierne korenie, kmín
  • 1čl citrónovej šťavy

Postup:

  • Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Necháme piecť v hrnci na nízskom ohni do hnedasta.
  • Medzitým si umyjeme šošovicu, ošúpeme zemiaky a ošúpeme a pokrájame tekvicu.
  • Keď je cibuľa zlatistá, pridáme zemiaky, šošovicu a tekvicu a zalejeme všetko vodou.
  • Dochutíme kari korením, soľou, čierny korením a kmínom.
  • Necháme zovrieť a potom v uzavretom hrnci na nízskom ohni varíme 20 minút.
  • Na záver polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a dochutíme trochou octa alebo citrónovej šťavy.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Cviklový šalát s fazuľou

    Cviklový šalát s fazuľou

    Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:


  • Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]


  • Tarte z rebarbory

    Tarte z rebarbory

    Rozhodla som sa spracovať rebarboru do tohto skvelého tarte. Keďže mám doma pár stravníkov, ktorý preferujú jahody, tak som spravila kombináciu oboch chuťovo príbuzných kamarátov :), takto si každý mohol vybrať kúsok podľa chuti. Ale samozrejme, že sa môžete rozhodnúť aj pre čisto rebarborovú verziu. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *