Keď vonku sa dni začínajú skracovať a takisto prevažuje sychravé počasie, je najlepším liekom na zlepšenie nálady a zohriatie teplá polievka. Táto krémovitá tekvicová polievka je nielen jednoduchá na prípravu ale tiež chutí fantasticky napriek veľmi rýchlej príprave. Výborná na zohriatie a posilnenie imunity.
Suroviny:
- stredne veľká tekvica – hokkaido alebo maslová (ca. 500g)
- 1 veľká kuchynská cibuľa
- 1 malá šálka červenej šošovice
- 3 zemiaky
- 2,5l vody
- 1 PL kari korenia
- soľ, čierne korenie, kmín
- 1čl citrónovej šťavy
Postup:
- Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Necháme piecť v hrnci na nízskom ohni do hnedasta.
- Medzitým si umyjeme šošovicu, ošúpeme zemiaky a ošúpeme a pokrájame tekvicu.
- Keď je cibuľa zlatistá, pridáme zemiaky, šošovicu a tekvicu a zalejeme všetko vodou.
- Dochutíme kari korením, soľou, čierny korením a kmínom.
- Necháme zovrieť a potom v uzavretom hrnci na nízskom ohni varíme 20 minút.
- Na záver polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a dochutíme trochou octa alebo citrónovej šťavy.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate
Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto? Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]
-
Cviklový šalát s fazuľou
Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:
-
Výborné jednohubky z červenej šošovice
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]