Výborný chutný pokrm hotový do pol hodiny. Tento nepravý guláš sa dá pripraviť aj celkom bez mäsa, stačí pridať potom väčšie množstvo červenej šošovice.
Suroviny:
- 5-6 veľkých zemiakov
- 1 cibuľa
- 5-6ks párkov
- 2 rajčiny
- 50ml rajčinového pretlaku
- 1PL červenej šošovice
- 1PL hladkej múky
- 1čl červenej papriky
- 1PL grilovacieho korenia
- soľ, čierne korenie, sušený majorán
- 1,5l vody
Postup:
- V horúcom hrnci opečieme najskôr zprudka cibuľu pokrájanú na drobno.
- Keď je cibuľa zlatista, posypeme múkou a zalejeme rajčinovým pretlakom. Dobre rozmiešame potom zalejeme vodou/vývarom.
- Pridáme zemiaky pokrájané na kocky a opláchnutú šošovicu.
- Potom dochutíme červeným korením, grilovacím korením, soľou a čiernym korením a necháme 25 minút na nízskom ohni dusiť
- Na záver pridáme párky pokrájané na krúžky ako aj sušený majorán a necháme spolu ešte 2-3 minúty variť.
- Na záver dochutíme sušeným cesnakom, prípadne posypeme petržlenovou vňaťou.
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?