nepravy gulas

Nepravý guláš z párkov a červenej šošovice

Výborný chutný pokrm hotový do pol hodiny. Tento nepravý guláš sa dá pripraviť aj celkom bez mäsa, stačí pridať potom väčšie množstvo červenej šošovice.

Suroviny:

  • 5-6 veľkých zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 5-6ks párkov
  • 2 rajčiny
  • 50ml rajčinového pretlaku
  • 1PL červenej šošovice
  • 1PL hladkej múky
  • 1čl červenej papriky
  • 1PL grilovacieho korenia
  • soľ, čierne korenie, sušený majorán
  • 1,5l vody

Postup:

  • V horúcom hrnci opečieme najskôr zprudka cibuľu pokrájanú na drobno.
  • Keď je cibuľa zlatista, posypeme múkou a zalejeme rajčinovým pretlakom. Dobre rozmiešame potom zalejeme vodou/vývarom.
  • Pridáme zemiaky pokrájané na kocky a opláchnutú šošovicu.
  • Potom dochutíme červeným korením, grilovacím korením, soľou a čiernym korením a necháme 25 minút na nízskom ohni dusiť
  • Na záver pridáme párky pokrájané na krúžky ako aj sušený majorán a necháme spolu ešte 2-3 minúty variť.
  • Na záver dochutíme sušeným cesnakom, prípadne posypeme petržlenovou vňaťou.
  • Penová torta s kávovou plnkou ako od starej mamy

    Penová torta s kávovou plnkou ako od starej mamy

    Ako dieťa si pamätám, že moja stará mama pripravovala s domácich vajec keď ich bol prebytok penovú tortu. Popravde v detstve ma až tak neuchvátila, chuť kávy z kávovej plnky mi nesedela. Keď so minulý rok navštívila mamu- čo nevidím na stole- penovúv tortu. Tak som vyskúšala a bola som […]


  • Chrumkavé pečené zemiaky

    Chrumkavé pečené zemiaky

    Veľa ľudí je neistých pri tom, ako pripraviť chrumkavé pečené zemiaky. Zemiaky buď predvárajú, či pečú pod alobalom, pritom nič z toho netreba robiť a pritom dosiahnúť krásne zlatisté zemiaky chrumkavé zvonku a mäkké zvnútra. Pri príprave treba dodržať len zopár pravidiel. Kúsky zemiakov by mali byť relatívne tenké a […]


  • Cesnakový bochník

    Cesnakový bochník

    Cesnak je nielen prírodné antibiotikum, ktoré posilňuje náš imnunitý systém ale tiež jeho chuť a aróma je jedinečná. Najmä pri pečení sa plne uvoľní a rozvonia celú kuchyňu. Tento cesnakový bochník si viete pripraviť za pár minút a s jednoduchými surovinami. 500g polohrubej múky 2 čL soli 1/2 čertvého droždia […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.