nepravy gulas

Nepravý guláš z párkov a červenej šošovice

Výborný chutný pokrm hotový do pol hodiny. Tento nepravý guláš sa dá pripraviť aj celkom bez mäsa, stačí pridať potom väčšie množstvo červenej šošovice.

Suroviny:

  • 5-6 veľkých zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 5-6ks párkov
  • 2 rajčiny
  • 50ml rajčinového pretlaku
  • 1PL červenej šošovice
  • 1PL hladkej múky
  • 1čl červenej papriky
  • 1PL grilovacieho korenia
  • soľ, čierne korenie, sušený majorán
  • 1,5l vody

Postup:

  • V horúcom hrnci opečieme najskôr zprudka cibuľu pokrájanú na drobno.
  • Keď je cibuľa zlatista, posypeme múkou a zalejeme rajčinovým pretlakom. Dobre rozmiešame potom zalejeme vodou/vývarom.
  • Pridáme zemiaky pokrájané na kocky a opláchnutú šošovicu.
  • Potom dochutíme červeným korením, grilovacím korením, soľou a čiernym korením a necháme 25 minút na nízskom ohni dusiť
  • Na záver pridáme párky pokrájané na krúžky ako aj sušený majorán a necháme spolu ešte 2-3 minúty variť.
  • Na záver dochutíme sušeným cesnakom, prípadne posypeme petržlenovou vňaťou.
  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


  • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*