Výborný chutný pokrm hotový do pol hodiny. Tento nepravý guláš sa dá pripraviť aj celkom bez mäsa, stačí pridať potom väčšie množstvo červenej šošovice.
Suroviny:
- 5-6 veľkých zemiakov
- 1 cibuľa
- 5-6ks párkov
- 2 rajčiny
- 50ml rajčinového pretlaku
- 1PL červenej šošovice
- 1PL hladkej múky
- 1čl červenej papriky
- 1PL grilovacieho korenia
- soľ, čierne korenie, sušený majorán
- 1,5l vody
Postup:
- V horúcom hrnci opečieme najskôr zprudka cibuľu pokrájanú na drobno.
- Keď je cibuľa zlatista, posypeme múkou a zalejeme rajčinovým pretlakom. Dobre rozmiešame potom zalejeme vodou/vývarom.
- Pridáme zemiaky pokrájané na kocky a opláchnutú šošovicu.
- Potom dochutíme červeným korením, grilovacím korením, soľou a čiernym korením a necháme 25 minút na nízskom ohni dusiť
- Na záver pridáme párky pokrájané na krúžky ako aj sušený majorán a necháme spolu ešte 2-3 minúty variť.
- Na záver dochutíme sušeným cesnakom, prípadne posypeme petržlenovou vňaťou.
-
Špagetová tekvica – s feta syrom a špenátom

Poznáte špagetovú tekvicu? Tento rok som vyskúšala veľa nových odrôd tekvíc, ale najviac ma zaujala špagetová tekvica.
-
Ako pripraviť mliečnu ryžu – základný recept

Mliečnu ryžu si možno pripraviť ako dezert alebo aj ako hlavný pokrm. Túto pochúťku možno servírovať s čerstvým ovocím, kompótom, či roztopeným maslom a škoricou, vždy chutí výborne. Na čo treba pri príprave mliečnej ryži dbať?
-
Výborná sýta zeleninova polievka zo sušeného hrachu

Táto obmena polievkovej klasiky je vždy po ruke nakoľko na ňu stačí sušený hrach a zopár bežných zelenín, ktoré má každý doma.











