Výborný chutný pokrm hotový do pol hodiny. Tento nepravý guláš sa dá pripraviť aj celkom bez mäsa, stačí pridať potom väčšie množstvo červenej šošovice.
Suroviny:
- 5-6 veľkých zemiakov
- 1 cibuľa
- 5-6ks párkov
- 2 rajčiny
- 50ml rajčinového pretlaku
- 1PL červenej šošovice
- 1PL hladkej múky
- 1čl červenej papriky
- 1PL grilovacieho korenia
- soľ, čierne korenie, sušený majorán
- 1,5l vody
Postup:
- V horúcom hrnci opečieme najskôr zprudka cibuľu pokrájanú na drobno.
- Keď je cibuľa zlatista, posypeme múkou a zalejeme rajčinovým pretlakom. Dobre rozmiešame potom zalejeme vodou/vývarom.
- Pridáme zemiaky pokrájané na kocky a opláchnutú šošovicu.
- Potom dochutíme červeným korením, grilovacím korením, soľou a čiernym korením a necháme 25 minút na nízskom ohni dusiť
- Na záver pridáme párky pokrájané na krúžky ako aj sušený majorán a necháme spolu ešte 2-3 minúty variť.
- Na záver dochutíme sušeným cesnakom, prípadne posypeme petržlenovou vňaťou.
-
Penová torta s kávovou plnkou ako od starej mamy
Ako dieťa si pamätám, že moja stará mama pripravovala s domácich vajec keď ich bol prebytok penovú tortu. Popravde v detstve ma až tak neuchvátila, chuť kávy z kávovej plnky mi nesedela. Keď so minulý rok navštívila mamu- čo nevidím na stole- penovúv tortu. Tak som vyskúšala a bola som […]
-
Chrumkavé pečené zemiaky
Veľa ľudí je neistých pri tom, ako pripraviť chrumkavé pečené zemiaky. Zemiaky buď predvárajú, či pečú pod alobalom, pritom nič z toho netreba robiť a pritom dosiahnúť krásne zlatisté zemiaky chrumkavé zvonku a mäkké zvnútra. Pri príprave treba dodržať len zopár pravidiel. Kúsky zemiakov by mali byť relatívne tenké a […]
-
Cesnakový bochník
Cesnak je nielen prírodné antibiotikum, ktoré posilňuje náš imnunitý systém ale tiež jeho chuť a aróma je jedinečná. Najmä pri pečení sa plne uvoľní a rozvonia celú kuchyňu. Tento cesnakový bochník si viete pripraviť za pár minút a s jednoduchými surovinami. 500g polohrubej múky 2 čL soli 1/2 čertvého droždia […]