Chutné cookies z ovsených vločiek bez vajec a bez múky

Keď človeku príde chuť na sladké, je dobré mať poruke recept na sladkosť, ktorá nielen výborne chutí, je nenáročná na prípravu ale je tiež zdravá, takže ju môžeme maškrtiť bez výčitiek svedomia.

Uvedené množstvo cukru je len moje odporúčanie, možete ho znížiť ak sa vám žiada menej sladké alebo takisto nahradiť zdravším sladidlom, napríklad agávovým sirupom.

Suroviny:

  • 140g ovsených vločiek
  • 60ml (rastlinného) mlieka
  • 2 PL pomletych ľanových semiačkov + 2 PL vody
  • 150g cukru
  • 1 balenie kakaového pudingového prášku
  • 2 PL kakaa
  • 170g margarínu izbovej teploty
  • Štipka soli
  • 1 čl prášku do pečiva
  • (Čokoláda na polevu)

Postup:

  • Rúru si predhrejme ju na 180 stupňov.
  • Mlieko si nadhrejeme aby bolo horúce, pridáme 2/3 vločiek a necháme ich krátko nabopnať a mlieko vychladnúť.
  • Ľanové semiačka polejeme vodou, premiešame a pripravíme si tak náhradu vajíčka.
  • V miske zmiešame margarín s cukrom pomocou mixéra.
  • Pridáme náhradu vajca, pudingový prášok, rastlinné mlieko s vločkami. Ešte pridáme prášok do pečiva, soľ a múku a dobre premiešajte.
  • Vypracujeme hladké cesto.
  • Nakoniec vmiešajte zvyšné ovsené vločky.
  • Pomocou zmrzlinovej naberačky formujeme guľky, ktoré ukladáme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečime pri teplote 180 stupňov približne 25 minút do chrumkava.
  • Najlepšia ruská zmrzlina len z 3 surovín

    Najlepšia ruská zmrzlina len z 3 surovín

    Poznáte to, keď sa na vás niekoľko dní pozerá zo špajzi na vás surovina, ktorú chcete spotrebovať a potom máte osvietenie a vy zrazu presne viete, čo s ňou. Tak to bolo aj u mňa s tortovými oplátkami, ktoré bolo treba spracovať až som zrazu presne vedela, čo s nimi.


  • Skvelá domáca osviežujúca bazová limonáda

    Skvelá domáca osviežujúca bazová limonáda

    Chuť a aróma bazy je nenahraditeľná a vždy sa mi spája s letom. Preto nikdy nezabudnem v júni pozbirať dostatok bazových kvetov a z ních vyrobiť sirup. Ten už potom s pár prísadami viem premeniť na túto super osviežujúcu limonádu. Recept na domáci Bazový sirup tu


  • Ako sa vám Pavlova torta zaručene podarí: Tipy a časté chyby

    Ako sa vám Pavlova torta zaručene podarí: Tipy a časté chyby

    Pavlova torta – jemný dezert z chrumkavej snehovej vrstvy a mäkučkého vnútra, zdobený šľahačkou a čerstvým ovocím – je snom každého cukrára. No zároveň môže byť nočnou morou, ak nedodržíte správny postup. Ak sa chcete vyhnúť rozpadnutej, gumovej alebo popraskanej Pavlove, prečítajte si, ako na to krok za krokom. Zásadné […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*