Keď človeku príde chuť na sladké, je dobré mať poruke recept na sladkosť, ktorá nielen výborne chutí, je nenáročná na prípravu ale je tiež zdravá, takže ju môžeme maškrtiť bez výčitiek svedomia.
Uvedené množstvo cukru je len moje odporúčanie, možete ho znížiť ak sa vám žiada menej sladké alebo takisto nahradiť zdravším sladidlom, napríklad agávovým sirupom.
Suroviny:
- 140g ovsených vločiek
- 60ml (rastlinného) mlieka
- 2 PL pomletych ľanových semiačkov + 2 PL vody
- 150g cukru
- 1 balenie kakaového pudingového prášku
- 2 PL kakaa
- 170g margarínu izbovej teploty
- Štipka soli
- 1 čl prášku do pečiva
- (Čokoláda na polevu)
Postup:
- Rúru si predhrejme ju na 180 stupňov.
- Mlieko si nadhrejeme aby bolo horúce, pridáme 2/3 vločiek a necháme ich krátko nabopnať a mlieko vychladnúť.
- Ľanové semiačka polejeme vodou, premiešame a pripravíme si tak náhradu vajíčka.
- V miske zmiešame margarín s cukrom pomocou mixéra.
- Pridáme náhradu vajca, pudingový prášok, rastlinné mlieko s vločkami. Ešte pridáme prášok do pečiva, soľ a múku a dobre premiešajte.
- Vypracujeme hladké cesto.
- Nakoniec vmiešajte zvyšné ovsené vločky.
- Pomocou zmrzlinovej naberačky formujeme guľky, ktoré ukladáme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečime pri teplote 180 stupňov približne 25 minút do chrumkava.
-
Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec
Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup: