Chutné cookies z ovsených vločiek bez vajec a bez múky

Keď človeku príde chuť na sladké, je dobré mať poruke recept na sladkosť, ktorá nielen výborne chutí, je nenáročná na prípravu ale je tiež zdravá, takže ju môžeme maškrtiť bez výčitiek svedomia.

Uvedené množstvo cukru je len moje odporúčanie, možete ho znížiť ak sa vám žiada menej sladké alebo takisto nahradiť zdravším sladidlom, napríklad agávovým sirupom.

Suroviny:

  • 140g ovsených vločiek
  • 60ml (rastlinného) mlieka
  • 2 PL pomletych ľanových semiačkov + 2 PL vody
  • 150g cukru
  • 1 balenie kakaového pudingového prášku
  • 2 PL kakaa
  • 170g margarínu izbovej teploty
  • Štipka soli
  • 1 čl prášku do pečiva
  • (Čokoláda na polevu)

Postup:

  • Rúru si predhrejme ju na 180 stupňov.
  • Mlieko si nadhrejeme aby bolo horúce, pridáme 2/3 vločiek a necháme ich krátko nabopnať a mlieko vychladnúť.
  • Ľanové semiačka polejeme vodou, premiešame a pripravíme si tak náhradu vajíčka.
  • V miske zmiešame margarín s cukrom pomocou mixéra.
  • Pridáme náhradu vajca, pudingový prášok, rastlinné mlieko s vločkami. Ešte pridáme prášok do pečiva, soľ a múku a dobre premiešajte.
  • Vypracujeme hladké cesto.
  • Nakoniec vmiešajte zvyšné ovsené vločky.
  • Pomocou zmrzlinovej naberačky formujeme guľky, ktoré ukladáme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečime pri teplote 180 stupňov približne 25 minút do chrumkava.
  • Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekový makový koláč

    Hrnčekový makový koláč

    Super rýchly a super jednoduchý, taký je tento makový koláč, ktorý zvládnete za pár minút. Recept je na plech o veľkosti 35*25cm. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekové Americké Cookies

    Hrnčekové Americké Cookies

    V amerike som viackrát okúsila cookies, ktoré sú zvonku síce pevné ako tie naše ale zvútra sú ešte lepkavé. Na dosiahnutie tejto konzistencie treba dodržať zopár pravidiel. Jednak ich treba piecť len krátko (10min). Takisto by sa nemal meniť pomer surovín (aj keď tam ide realtívne veľa cukru) lebo práve tento […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *