Fantastic carrot cake with walnuts

A simple juicy dessert with only 3 eggs.

Ingredients dough

  • 3 larger eggs
  • 100g sugar
  • 150g flour
  • 150g walnuts
  • 100g finely grated carrots
  • 2 tsp gingerbread spice
  • 1/2 packet baking powder

Other Ingredients:

  • 150g soft creamy cheese (Mascarpone)
  • 200ml whipped cream
  • 1 vanilla sugar
  • 1 packet of whipped cream thicken

Preparing:

  • Put the eggs in a bowl and whisk them with the sugar until foamy.
  • Finely grate the carrots and chop or grate the nuts. Add to the eggs.
  • Then add the sifted flour, baking powder and gingerbread spices.
  • Line a baking tray (mine was 22x33cm) with baking paper and pour the batter into it.
  • Bake at 180C ca. 35 minutes. Then leave to cool.
  • Whip the whipping cream with the sugar and thickener until stiff and frothy. Add the macsarpone and mix well.
  • Spread the filling on the cooled dough and who wants to decorate the top of the cuts with pieces of nuts or sprinkle with cinnamon.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*