Kuskus (couscous) šalát

Kuskus (couscous) šalát

Tento kuskus šalát si zamilujete keď ho raz vyskúšate. Hodí sa výborne k pečenému ako aj grilovanému mäsu. Keďže jeho hlavná chuť dominuje papriková pasta, odporúčam si kúpiť kvalitnú, najlepšie v oddelení z ázijským tovarom (skúste nájsť pastu “salca” alebo ak máte radšej pikatnú chuť tak pastu “harrisa”).

Suroviny:

  • 1 šálka instatného cous cousu
  • 2 šálky horúcej vody
  • 2 PL paprikovej pasty
  • 1 červená paprika
  • 2 jarné cibuľky
  • 1/2 hlávky šalátu romana
  • 2 rajčiny
  • 2 PL oleja
  • 1 PL balsamica
  • soľ, čierne korenie, sušené čili

Postup:

  • Kuskus dáme do misky a zalejeme ho vrelou vodou. Osolíme a premiešame.
  • Potom zakrytý kuskus necháme 10-15 minút nabopnať (netreba variť, stačí len nechať stáť).
  • Pridáme paprikovú pastu a opäť dobre premiešame.
  • Medzitým si pripravíme zeleninu. Papriku, cibuľku, rajčiny a šalát pokrájame na drobno a dáme do misky.
  • Polejeme olejom, balsamicom a premiešame.
  • Potom pridáme už mierne vychladnutý kuskus a dochutíme soľou, čiernym korením prípadne sušeným čili.

Pozrite si aj ďaľšie nápady na Šaláty.

  • Helva – nepečený dezert z kukuričnej polenty, hrnčekový recept

    Helva – nepečený dezert z kukuričnej polenty, hrnčekový recept

    Helva je jednoduchý sladký dezert, ktorému dominuje chuť praženej kukuričnej múky- polenty a píniových orieškov. Tento orientálny dezert sa pripravujem v rôznych kútov sveta odlišne, existuje aj variant pripravený z múky ale mne osobne učaroval tento u polenty. Je to veľmi trvácny dezert, ideálny na oslavy ako finger food. Na […]


  • Jednoduchý slivkový koláč bez kysnutia s tvarohom a mandľami

    Jednoduchý slivkový koláč bez kysnutia s tvarohom a mandľami

    Sezóna sliviek je v plnom prúde, jedným z možných spôsob prípravy je tento chutný jednoduchý slivkový koláč s tvarohom a mandľami. Je to opäť raz recept bez váženia, stačí vám hrnčiek s objemom 250ml. Suroviny: 3 vajcia 1/2 šálky oleja 1/2 šálky jemného tvarohu 1/2 šálky cukru 1 šálka hl. […]


  • Pomaly dusené hovädzie dusené na rajčinovej omáčke

    Pomaly dusené hovädzie dusené na rajčinovej omáčke

    Výborné slávnostné jedlo, ktoré sa síce dlkšie dusí ale za to s ním nieje takmer žiadne robota. Omáčka je krásne aromatická a sýta. Výborná tiež ku knedle. Suroviny: 300g hoväzdzieho mäsa (napríklad zo stehna) 1 veľká kuchynská cibuľa 200ml rajčinového pretlaku passata 200ml vody 1 malá kocka cukru (taká do kávy) 1 […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.