Tmavomodrá kombinácia čučoriedok a tá krásna žltá farba citróna, no nieje to perfektná kombinácia? A to nielen farebne ale aj chuťovo. Tieto citrónové muffiny s čučoriedkami sú nielen jednoduché na prípravu ale aj chuťovo sa tieto 2 hlavné položky výborne dopĺňajú.
Tentoraz mi dopomáhala pri pečení moja dcérka. Zvládla ich s bravúrou, čo myslíte?
Suroviny:
- 350g múky
- 100ml citrónovej šťavy (ca. 2 veľké citróny)+ kôra z citrónu
- 200ml (rastlinné) mlieko
- 1 PL prášku do pečiva
- 100g čučoriedok
- 50g čoko-kúskov
- 100g cukru
- 150 ml jablkové pyré
- 100ml oleja
Postup:
- Trúbu si predhrejeme na 180C.
- Najskôr si postrúhame kôru z citrónu a následne vytlačíme z neho šťavu. Je dôležité z citrónu postrúhať len tú vrchnú žltú časť, nikdy nie bielu, lebo tá je horká a neobsahuje arómu.
- Citrónovú šťavu zmiešame s cukrom až sa cukor kompletne rozpustí.
- Následne do vysokej misky preosejeme múku (môžeme použiť hladkú alebo polohrubú) a prášok do pečiva.
- Pridáme mokré položky – citrónovú šťavu, jablkové pyré, olej a mlieko. Dobre premiešame.
- Na záver primiešame čučoriedky a čoko-kúsky.
- Formy na muffiny si vyložíme košíčkami a potom najlepšie naberačkou na zmrzlinu naberáme cesto, tak aby bolo až skoro po vrch formičky. Keďže neobsahuje cesto vajce, nenarastie až tak vysoko.
- Následne pečieme pri 180C ca. 25 minút do zlatista.
- Pred odobratím papierového košíčka je potrebné, aby boli muffiny vychladnuté.
Tento recept patrí do kategórie – Vegan, Sladké
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?