Citrónové muffiny s čučoriedkami, recept bez vajec ktorý zvládnu aj deti

Citrónové muffiny s čučoriedkami, recept bez vajec ktorý zvládnu aj deti

Tmavomodrá kombinácia čučoriedok a tá krásna žltá farba citróna, no nieje to perfektná kombinácia? A to nielen farebne ale aj chuťovo. Tieto citrónové muffiny s čučoriedkami sú nielen jednoduché na prípravu ale aj chuťovo sa tieto 2 hlavné položky výborne dopĺňajú.

Tentoraz mi dopomáhala pri pečení moja dcérka. Zvládla ich s bravúrou, čo myslíte?

Suroviny:

  • 350g múky
  • 100ml citrónovej šťavy (ca. 2 veľké citróny)+ kôra z citrónu
  • 200ml (rastlinné) mlieko
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 100g čučoriedok
  • 50g čoko-kúskov
  • 100g cukru
  • 150 ml jablkové pyré
  • 100ml oleja
Takto ich šikovne zvládla pripraviť aj moja 4-ročná dcérka

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 180C.
  • Najskôr si postrúhame kôru z citrónu a následne vytlačíme z neho šťavu. Je dôležité z citrónu postrúhať len tú vrchnú žltú časť, nikdy nie bielu, lebo tá je horká a neobsahuje arómu.
  • Citrónovú šťavu zmiešame s cukrom až sa cukor kompletne rozpustí.
  • Následne do vysokej misky preosejeme múku (môžeme použiť hladkú alebo polohrubú) a prášok do pečiva.
  • Pridáme mokré položky – citrónovú šťavu, jablkové pyré, olej a mlieko. Dobre premiešame.
  • Na záver primiešame čučoriedky a čoko-kúsky.
  • Formy na muffiny si vyložíme košíčkami a potom najlepšie naberačkou na zmrzlinu naberáme cesto, tak aby bolo až skoro po vrch formičky. Keďže neobsahuje cesto vajce, nenarastie až tak vysoko.
  • Následne pečieme pri 180C ca. 25 minút do zlatista.
  • Pred odobratím papierového košíčka je potrebné, aby boli muffiny vychladnuté.

Tento recept patrí do kategórie – VeganSladké

Ďalší

  • Frankfurtská polievka

    Môj ocino nebol nejaký skúsený kuchár ale mal zopár svojích receptov, ktoré vedel pripraviť naozaj veľmi chutne. Takou bola aj táto frankfurtská polievka s párkom. Jednoduchá, rýchlo hotová a ako deti sme ju radi jedli s čertvým pečivom. Suroviny: 2-3 párky 2 PL múky 2 PL oleja 1 PL červenej […]


  • Rebarborový kysnutý koláč s mrveničkou

    Rebarboru pestujem v záhrade a je to veľmi nenáročná rastlinka vhodná tak na prípravu marmelády ako aj na pečenie. Pri pečení rebarbory, ktorá je mierne kyslastá je dobré jej chuť obohatiť o jahody alebo maliny, ktoré jej dodajú zas na sladkosti a umocnia jej červenú farbu. U nás je rebarborový […]


  • Krásne vláčne žemličky

    Tieto žemličky sú krásne mäkké a nadýchané a hodia sa tak k raňajkovému stolu ako aj napríklad na prípravu domáceho hamburgru. Postup je nenáročný, stačí vám len polovičné balenie kvasníc a ovsené mlieko. To samozrejme môžete nahradiť kravským ale veľmi odporúčam v tomto prípadne siahnúť k ovsenému mlieku, lebo práve […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.