Tmavomodrá kombinácia čučoriedok a tá krásna žltá farba citróna, no nieje to perfektná kombinácia? A to nielen farebne ale aj chuťovo. Tieto citrónové muffiny s čučoriedkami sú nielen jednoduché na prípravu ale aj chuťovo sa tieto 2 hlavné položky výborne dopĺňajú.
Tentoraz mi dopomáhala pri pečení moja dcérka. Zvládla ich s bravúrou, čo myslíte?
Suroviny:
- 350g múky
- 100ml citrónovej šťavy (ca. 2 veľké citróny)+ kôra z citrónu
- 200ml (rastlinné) mlieko
- 1 PL prášku do pečiva
- 100g čučoriedok
- 50g čoko-kúskov
- 100g cukru
- 150 ml jablkové pyré
- 100ml oleja
Postup:
- Trúbu si predhrejeme na 180C.
- Najskôr si postrúhame kôru z citrónu a následne vytlačíme z neho šťavu. Je dôležité z citrónu postrúhať len tú vrchnú žltú časť, nikdy nie bielu, lebo tá je horká a neobsahuje arómu.
- Citrónovú šťavu zmiešame s cukrom až sa cukor kompletne rozpustí.
- Následne do vysokej misky preosejeme múku (môžeme použiť hladkú alebo polohrubú) a prášok do pečiva.
- Pridáme mokré položky – citrónovú šťavu, jablkové pyré, olej a mlieko. Dobre premiešame.
- Na záver primiešame čučoriedky a čoko-kúsky.
- Formy na muffiny si vyložíme košíčkami a potom najlepšie naberačkou na zmrzlinu naberáme cesto, tak aby bolo až skoro po vrch formičky. Keďže neobsahuje cesto vajce, nenarastie až tak vysoko.
- Následne pečieme pri 180C ca. 25 minút do zlatista.
- Pred odobratím papierového košíčka je potrebné, aby boli muffiny vychladnuté.

Tento recept patrí do kategórie – Vegan, Sladké
-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: