Citrónové muffiny s čučoriedkami, recept bez vajec ktorý zvládnu aj deti

Citrónové muffiny s čučoriedkami, recept bez vajec ktorý zvládnu aj deti

Tmavomodrá kombinácia čučoriedok a tá krásna žltá farba citróna, no nieje to perfektná kombinácia? A to nielen farebne ale aj chuťovo. Tieto citrónové muffiny s čučoriedkami sú nielen jednoduché na prípravu ale aj chuťovo sa tieto 2 hlavné položky výborne dopĺňajú.

Tentoraz mi dopomáhala pri pečení moja dcérka. Zvládla ich s bravúrou, čo myslíte?

Suroviny:

  • 350g múky
  • 100ml citrónovej šťavy (ca. 2 veľké citróny)+ kôra z citrónu
  • 200ml (rastlinné) mlieko
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 100g čučoriedok
  • 50g čoko-kúskov
  • 100g cukru
  • 150 ml jablkové pyré
  • 100ml oleja
Takto ich šikovne zvládla pripraviť aj moja 4-ročná dcérka

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 180C.
  • Najskôr si postrúhame kôru z citrónu a následne vytlačíme z neho šťavu. Je dôležité z citrónu postrúhať len tú vrchnú žltú časť, nikdy nie bielu, lebo tá je horká a neobsahuje arómu.
  • Citrónovú šťavu zmiešame s cukrom až sa cukor kompletne rozpustí.
  • Následne do vysokej misky preosejeme múku (môžeme použiť hladkú alebo polohrubú) a prášok do pečiva.
  • Pridáme mokré položky – citrónovú šťavu, jablkové pyré, olej a mlieko. Dobre premiešame.
  • Na záver primiešame čučoriedky a čoko-kúsky.
  • Formy na muffiny si vyložíme košíčkami a potom najlepšie naberačkou na zmrzlinu naberáme cesto, tak aby bolo až skoro po vrch formičky. Keďže neobsahuje cesto vajce, nenarastie až tak vysoko.
  • Následne pečieme pri 180C ca. 25 minút do zlatista.
  • Pred odobratím papierového košíčka je potrebné, aby boli muffiny vychladnuté.

Tento recept patrí do kategórie – VeganSladké

Ďalší

  • Jahodové tartaletky – recept

    Jahodové tartaletky – recept

    Jahody možno si vychnutnať na toľko možných spôsobov ale jeden z najčerstvejších využití je do ovocných koláčov či tarte, v tomto prípadne v malej verzii teda tartaletky.


  • Nebeské ríbezľové kocky, hrnčekový recept

    Nebeské ríbezľové kocky, hrnčekový recept

    Tento zákusok je presne taký, ako hovorí nadpis – nebeský. Šťavnaté maslové cesto a k tomu mierne kyslasté ríbezle a biela obláčiková bielková pena na vrchu. Vskutku skvelá kombinácia, ktorá vám učaruje.


  • Pravý nemecký guláš

    Pravý nemecký guláš

    Guláš je pripravovaný na množstvo rôznych spôsobov. Tento je typický pre ten Nemecký kraj v ktorom žijem. Základ jeho chuti tvorí veľa cibule, rajčinový pretlak a dlhé dusenie. Výbornou prílohou je domáca knedľa či kyslá kapusta.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*