Citrónové muffiny s čučoriedkami, recept bez vajec ktorý zvládnu aj deti

Citrónové muffiny s čučoriedkami, recept bez vajec ktorý zvládnu aj deti

Tmavomodrá kombinácia čučoriedok a tá krásna žltá farba citróna, no nieje to perfektná kombinácia? A to nielen farebne ale aj chuťovo. Tieto citrónové muffiny s čučoriedkami sú nielen jednoduché na prípravu ale aj chuťovo sa tieto 2 hlavné položky výborne dopĺňajú.

Tentoraz mi dopomáhala pri pečení moja dcérka. Zvládla ich s bravúrou, čo myslíte?

Suroviny:

  • 350g múky
  • 100ml citrónovej šťavy (ca. 2 veľké citróny)+ kôra z citrónu
  • 200ml (rastlinné) mlieko
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 100g čučoriedok
  • 50g čoko-kúskov
  • 100g cukru
  • 150 ml jablkové pyré
  • 100ml oleja
Takto ich šikovne zvládla pripraviť aj moja 4-ročná dcérka

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 180C.
  • Najskôr si postrúhame kôru z citrónu a následne vytlačíme z neho šťavu. Je dôležité z citrónu postrúhať len tú vrchnú žltú časť, nikdy nie bielu, lebo tá je horká a neobsahuje arómu.
  • Citrónovú šťavu zmiešame s cukrom až sa cukor kompletne rozpustí.
  • Následne do vysokej misky preosejeme múku (môžeme použiť hladkú alebo polohrubú) a prášok do pečiva.
  • Pridáme mokré položky – citrónovú šťavu, jablkové pyré, olej a mlieko. Dobre premiešame.
  • Na záver primiešame čučoriedky a čoko-kúsky.
  • Formy na muffiny si vyložíme košíčkami a potom najlepšie naberačkou na zmrzlinu naberáme cesto, tak aby bolo až skoro po vrch formičky. Keďže neobsahuje cesto vajce, nenarastie až tak vysoko.
  • Následne pečieme pri 180C ca. 25 minút do zlatista.
  • Pred odobratím papierového košíčka je potrebné, aby boli muffiny vychladnuté.

Tento recept patrí do kategórie – VeganSladké

Ďalší

  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


  • Skvelý čokoládový krém, ktorý každému zachutí len z 3 surovín

    Skvelý čokoládový krém, ktorý každému zachutí len z 3 surovín

    Tento čokoládový krém je skvelým doplnkom každej torty, zákusku či iného dezertu. Je to obdoba parížskeho krému, ktorý sa však pripravuje v kombinácii čoklády a kakaa a neskôr po vychladnutí šľahá do tohto krásne hladkého a nadýchaného krému, ktorý skvelo drží tvar. Všetko čo budete potrebovať sú 3 suroviny a […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*