Túto jednoduchú omáčku na cestoviny si viete pripraviť bez väčšej námahy v jednom pekáči. Predpríprava vám zaberie maximálne 5 minút.
Ja som na prípravu použila tofu ale takisto môžete použiť aj balenie syru feta či ovčí syr. Výsledkom bude krásne krémovitá omáčka.
Suroviny:
- 1 balenie tofu
- 1 konzerva rajčín aj so šťavou
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL posekaných byliniek- bazalka, tymián, oregano
- 1 PL tandori korenia
- 50 ml vody
- Soľ, čierne korenie, sušené čili
Postup:
- Tofu (alebo syr) rozmrvíme do pekáča.
- Pridáme rajčiny z konzervy aj zo šťavou.
- Takisto do pekáča pretlačíme cesnakové strúčiky a všetko okoreníme korením tandori, soľou a čiernym korením (prípadne čili).
- Už len posypeme bylinkami a podlejeme vodou.
- Potom zakryjeme alobalom a necháme piecť pri 200C po dobu 25-30 minút.
- Medzitým si uvaríme cestoviny do mäkka a zlejeme ich z vody.
- Všetky suroviny z pekáča rozmixujene ponorným mixérom a vrátime do pekáča. Pridáme cestoviny a dobre premiešame.
- Na záver už len ozdobíme bazalkou prípadne cherry rajčinami.