Zemiakové placky zo surových zemiakov

Zemiakové placky zo surových zemiakov

U nás doma sú zeleninové placky veľmi obľúbené, najmä tieto chrumkavé zemiakové placky.

K tomuto receptu ma inšpirovali tradičné nemecké placky Rösti, ktoré sa vyrábajú zo surových zemiakov. Typické pre ich chuť je chrumkavá kôrka a vláčne vnútro.

Suroviny:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 vajíčko
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 PL hladkej múky
  • 2 PL čerstvých byliniek posekanych na drobno
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • 1kg zemiakov ošúpeme a postrúhame na jemno (na to najlepšie použiť kuchynský robot).
  • Z postrúhaných zemiakov vytlačíme podľa možnosti všetku prebytočnú šťavu a vložíme ich do misky.
  • K zemiakom pridáme múku, vajíčko, roztlačený cesnak, soľ, čierne korenie a bylinky podľa chuti.
  • Všetko dobre premiešame.
  • Panvicu nahrejeme, a keď je horúca pridáme olej.
  • Potom na panvicu kladieme za 1-2 polievkové lyžice zemiakovej zmesi a tú roztlačíme na placku.
  • Oheň znížime na najnižšiu teplotu a necháme placku z každej strany minimálne 5min opekať až začne mať na povrchu zlatistú chrumkavú kôrku.
  • Potom placku otočíme a opečieme z druhej strany.

Recepz patrí do kategórie- Bezmäsité slané.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.