Arrabiatta – bezmäsitá omáčka na cestoviny – Recept do 15 minút

Arrabiatta – bezmäsitá omáčka na cestoviny – Recept do 15 minút

Rýchly bezmäsitý pokrm s jemnej pikantnou nótou. Ideálny na varenie počas týždňa.

Potrebujete:

  • 700ml rajčinovej šťavy passata
  • 100ml vody z cestovín
  • 1 červené čili
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 čl cukru
  • 1 Pl sušenej bazalky
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • 1 čl sušenej cibuli
  • Soľ, čierne korenie

Postup:

  • Najskôr dáme do osolenej vody variť cestoviny do mäkka. Keď sú hotové, zlejeme ich z vody, ale za šálky vody z cestovín si odložíme. Škrob, ktorý obsahuje nám krásne zahustí našu omáčku.
  • Na omáčku pokrájame cesnak a čili na drobno. Kdo chce menej pikatnú variantu, vyberie z čili pred krájaním zrnká.
  • Cesnak aj čili dáme do studenej panvice aj s trochou oleja a krátko popražíme. Cesnak nesmie zhnednúť, má iba dostať sklovitú farbu.
  • Následne pridáme passatu a vodu z cestovín. Dochutíme cukrom, čiernym korením a soľou. Solíme opatrne nakoľko už voda z cestovín je slaná.
  • Na záver pridáme sušenú bazalku a za 1 čajovú lyžičku sušeného cesnaku a cibuli. Premiešame a servírujeme s cestovinami.
  • Pri servírovaním posypeme syrom parmezán.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.