Rýchly bezmäsitý pokrm s jemnej pikantnou nótou. Ideálny na varenie počas týždňa.
Potrebujete:
- 700ml rajčinovej šťavy passata
- 100ml vody z cestovín
- 1 červené čili
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 čl cukru
- 1 Pl sušenej bazalky
- 1 čl sušeného cesnaku
- 1 čl sušenej cibuli
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Najskôr dáme do osolenej vody variť cestoviny do mäkka. Keď sú hotové, zlejeme ich z vody, ale za šálky vody z cestovín si odložíme. Škrob, ktorý obsahuje nám krásne zahustí našu omáčku.
- Na omáčku pokrájame cesnak a čili na drobno. Kdo chce menej pikatnú variantu, vyberie z čili pred krájaním zrnká.
- Cesnak aj čili dáme do studenej panvice aj s trochou oleja a krátko popražíme. Cesnak nesmie zhnednúť, má iba dostať sklovitú farbu.
- Následne pridáme passatu a vodu z cestovín. Dochutíme cukrom, čiernym korením a soľou. Solíme opatrne nakoľko už voda z cestovín je slaná.
- Na záver pridáme sušenú bazalku a za 1 čajovú lyžičku sušeného cesnaku a cibuli. Premiešame a servírujeme s cestovinami.
- Pri servírovaním posypeme syrom parmezán.