Zdravá čokoládová torta z avokáda, bez oleja, cukru a vajec

Jedna fotka povie viac ako sto slov

Aj ten najlepší a najchutnejší recept sa nezaobíde bez toho, aby sme neoslovili mimo chuťových pohárikov aj ďalšie zmysly. Preto je fotenie jedla rovnako dôležité pri blogu ako jeho vymyslenie a uvarenie či napečenie.

Pri varení sú to najmä vôňa (čuch) a chuť, avšak oba tieto zmysly nemožno nahradiť pri písomnej podobe receptov. Preto musí túto úlohu prezvať kvalitná fotka jedla, ktorá nám naladí chuťové poháriky tým správnym smerom.

Dobre spravená fotka by mala primäť ľudí k tomu, aby sa rozbehli do kuchyne a rozhodli vyskúšať niektorý, z týchto receptov a tak mohli naživo nahradiť to, čo fotka zas ponúknuť nemôže.

Fotenie sa tak stalo súčasťou mojich receptov a tu ponúkam zopár príkladov fotiek, ktoré vznikli popri mojej práci a vymýšľaní receptov. Foodphotography je fascinujúci obor, ktorý sa neustále vyvíja a pri ktorom sa vždy možno niečo pručiť.

Prikladám tiež video ako sa pripravuje scéna na fotenie. Základom je neutrálne pozadie a doplnky, ktoré neodvádzajú pozornosť od foteného objektu, ale súčastne navodzujú domácku atmosféru.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*