Mäsové guľky v rajčinovej omáčke

Mäsové guľky v rajčinovej omáčke

Jednoduchý pokrm, ktorý je mimoriadne obľúbený u mojích detí.

Na guľky potrebujete:

  • 400g hovädzieho mletého mäsa
  • 15g strúhaného parmezánu
  • 1 vajíčko
  • 1 žemla/ 2 rožky
  • Soľ, čierne korenie, grilovacie korenie, sušené chilli

Na omáčku potrebujete:

  • 700ml rajčinovej štavy alebo passaty
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ, cukor, čierne korenie
  • Sušený cesnak, tymián, bazalka a oregano
  • 100ml šľahačkovej smotany

Postup:

  1. Žemľu roztrháme na menšie kúsky a ponoríme na 5min do vody. Potom vložíme do sítka a všetko vodu vytlačíme.
  2. Hovädzie mäso zmiešame s vajíčkom, žemľou a postrúhaným parmezánom.
  3. Potom zmes dochutíme soľou, čiernym a grilovacím korením ako aj čili a rukamy vytvarujeme guľky (ja robím zhruba veľké ako pinpongové loptičky).
  4. Guľky potom zprudka opražíme na oleji zo všetkých strán pokiaľ zhnednú a odložíme icg stranou.
  5. Do tej istej panvice pridáme pokrájanú cibuľku a cesnak a krátko ich spolu opražíme.
  6. Pridáme rajčinovú šťavu a dochutíme koreninami a cukrom podľa chuti. Šťavu necháme 10 minút na najnižšom ohni v uzavretom hrnci variť. Pridáme šľahačkovú smotanu.
  7. Na záver vložíme do hotovej omáčky guľky. Pred servírovaním ešte guľky posypeme postrúhaným parmezánom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*