Krémovitá pizza polievka

Názov dostala táto polievka podľa toho, že sú v nej zhruba rovnaké prísady ako na obložení pizze. Keď som ju prvýkrát jedla v reštaurácii, hneď som si vypýtala recept lebo bola výborná a nevedela som sa jej dojesť. Odvtedy ju pripravujem častejšie, najmä keď mi ostane zvyšok hovädzieho mletého mäsa.

Potrebujete:

  • 1 cibuľu
  • 100g hov. mletého mäsa
  • 2-3 rajčiny
  • 5 šampiňónov
  • 2-3 jarné cibuľky
  • 1 červená paprika
  • 0,5l rajčinového pretlaku (alebo 1 konzerva rajčín)
  • 1l vody/vývarom
  • 1 balenie Creme Fraiche (alternatívne možno použiť jedno balenie taveného syra Bambino)
  • 1 šľahačková smotana
  • 2PL múky
  • soľ, čierne korenie, pizza korenie, petržlenová vňať

Postup:

  • Na oleji opečieme krátko cibuľu a mäso. Osolíme a okoreníme čiernym korením.
  • Rajčiny medzitým zbavíme šupky a pokrájame na drobno. Takisto papriku, jarnú cibuľku a šampiňóny pokrájame na drobno a pridáme k mäsu.
  • Zalejeme rajčinovým pretlakom, vodou (alebo vývarom) a necháme 20min. spolu variť.
  • Medzitým zmiešame v miske smotanu s Creme Fraiche a múkou tak, aby neboli v zmesi žiadne hrudky.
  • Do zmesi pridáme ešte za naberačku polievky a premiešame. Potom vlejeme do polievky a necháme zovrieť.
  • Na záver dochutíme soľou, čiernym korením, 1-2 sušenými bylinkami (Pizza korenie) a čerstvou posekanou petržlenovou vňaťou.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.