hovadzie ragu s cicerom

Hovädzie ragú s cícerom

Zdravé dusené jedlo, bohaté na železo, vlákninu a bielkoviny. Cícer je okrem toho známy svojím blahodárnym vplyvom na zníženie cholesterolu a tiež znižovanie hmotnosti. Je to takisto ideálny pokrm na prípravu v tlakovom hrnci.

Postup:

  • 500g hovädzieho mäsa v celku umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké prúžky. Okoreníme soľou a čierným korením ako aj sušeným čili prípadne mletou červenou paprikou.
  • Hrniec (normálny alebo tlakový) nahrejeme a keď je horúci, prilejeme trochu oleja. Mäso zprudka opečieme zo všetkých strán a odložíme stranou. Do výpeku pridáme 2 veľké cibule pokrájané na drobno a pomaly opekáme dohnedista.
  • Keď je cibuľa opečená, pridáme mäso ako aj 2 očistené mrkvy v celku a všetko zalejeme 300ml vody.
  • Kdo chce spracovať sušený cícer, ten namočí tento na noc do vody a pridá hneď na začiatku varenia k mäsu. Kdo použije cícer z konzervy, tomu stačí pridať tento na úplný záver varenia.
  • V prikrytom hrnci varíme ragú ca. 2 hodiny do mäkka (v tlakovom hrnci stačí polovičný čas). Potom odstránime kusy mrkvy, z ktorých vytlačíme prebytočnú šťavu.
  • Na záver omáčku zahustíme. Na to v šálke zmiešame 3PL vody a 1PL zemiakového škrobu.
  • Zmes pridáme k mäsu a premiešame až šťava zahustne. Podľa chute ešte dochutiť soľou a čierným korením.

2 komentáre

  1. Vyzerá to výborne určite vyskúšam.Dakujem za recept.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.