Zeleninové placky

Rýchle a hlavne ľahké jedlo na ktoré možno použiť akúkoľvek tvrdú zeleninu. Či uz cukinu, mrkvu, kaleráb, fenikel, zemiaky, hrášok, kukuricu, celer, tekvicu.. všetko možno chutne spracovať do týchto placiek, ktoré chutia najmä deťom.

Postup:

  • Zeleninu (celkovo ca. 500g) očistiť. Mrkvu, cukinu či zemiaky (atď) ošúpať a postrúhať na jemno. Dať do misky.
  • Pridať drobnú zeleninu podľa chuti (ak niekdo použije mrazený hrášok alebo kukuricu, tieto najskôr krátko zaliať vrelou vodou a zcediť).
  • Za malú šálku cous-cous dať do inej misky, pridať za 1/2čl soli a zaliať 2 šálkami vrelej vody. Prikryté nechať 7min. nabopnať.
  • Následne postrúhať 50g tvrdého syru. Pridať k zelenine ako aj na drobno pokrájanú cibuľku a petržlenovú vňať.
  • Na záver pridať 2 vajíčka a cous-cous a všetko spolu premiešať.
  • Panvicu nahriať, pridať trochu oleja a potom lyžičkou formovať do horúcej panvice placky. Každú placku nechať na nízskom ohni pomaly ca. 5min. z každej strany opekať.
  • Placky chutia výborne s jogurtovým dipom a zeleninovým šalátom, či zemiakmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.