torta mandlova recept

Výborná torta s mandľami

Ľahká a nadýchaná torta s mandľovou plnkou posypaná chutnými opraženými mandľovými lupienkami.

Recept na piškótové cesto na tortu nájdete tu – https://recepis.sk/2019/05/19/zakladna-tortova-piskota-len-zo-4-surovin/

Na mandľovú plnku potrebujete:

  • 400ml mlieka
  • 1 balenie vanilkového práškového pudingu
  • 1 vanilkový cukor
  • 5PL kr. cukru
  • 150g masla izbovej teploty
  • 100g na jemno pomletých mandlí

Okrem toho:

  • 100g mandľových lupienkov

Postup:

  • Podľa základného receptu pripraviť cesto na piškótu, to dať do okrúhlej formy na pečenie (priemer 22-24cm) a nechať upiecť.
  • Piškótu nechať vychladnúť a prekrojiť na polovičku.
  • Na plnku najskôr dať zohriať mlieko, odtiaľ odobrať za 4PL a tie zmiešať s pudingovým práškom a cukrom. Keď mlieko zovrie, pridať doňho pripravenú zmes a krátko spolu premiešať až puding zhustne. Potom nechať puding kompletne vychladnúť.
  • Maslo prešľahať, pridať vychladnutý puding ak oaj pomleté mandle a vypracovať kompaktnú plnku. Polku plnky naniesť na spodnú časť korpusu, naňho položiť vrchný korpus a naniesť zvyšok plnky tak aby aj kraje torty boli ním dôkladne pomazané.
  • Mandľové lupienky dať do teflónovej panvice a opekať (bez tuku). Počas opekania panvicu krúživými pohybmi premiešať aby boli lupienky rovnomerne opečené.
  • Lupienkami ozdobiť pripravenú tortu a pred servírovaním nechať aspoň hodinu odpočívať v chlade.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*