Základná tortová piškóta len zo 4 surovín

Na tento recept som natrafila úplne náhodne v jednej cukrárenskej knižke a hneď som mala chuť ho skúsiť. Jednak doňho idú len 4 suroviny a tiež netradične, sa žĺtka šľahajú nad parou. S výsledkom som veľmi spokojná-  krásne vysoká piškóta.

Potrebujete:

  • 6 vajíčok
  • 150g kr. cukru
  • 90g rotopeného masla
  • 150g hl. Múky

Postup:

  • Bielka oddeliť od žĺtkov a vyšlahať do tuhého snehu. Odložiť stranou.
  • Do menšieho hrnca dať vodu a nechať ju zovrieť. Potom nad vriacu vodu položiť nerezovú misku a do nej dať žĺtka s cukrom a bez prestávky miešať až vnikne penistá konzistencia. Ešte pridať za miešania maslo a keď sa položky dobre spojia odobrať z pary.
  • Potom ešte primiešať preosiatú múku a pomalými pohybami pridať bielkový sneh.
  • Cesto naliať do vymastenej (a najlepšie aj vymúčenej) okrúhlej tortovej formy a nechať pri 180°C v redhriatej rúre ca. 35-40min. piecť do zlatista.
  • Z formy vybrať až keď piškóta dôkladne vychladne.

2 komentáre

  1. Pingback: Smotanová torta s broskyňami – Recepis.sk

  2. Pingback: Výborná torta s mandľami – Recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*