Chutné a osviežujúce rezy vyrobené z ananásovej šťavy.
Recept na základné piškótové cesto nájdete tu: https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/
Na plnku potrebujete:
- 300 krémovitého syra (Lučina, Mascarpone)
- 700ml bielého jogurtu
- 50ml ananásovej šťavy
- 2PL kr. cukru
- 150ml studeného mlieka
- 1 balenie šľahačky v prášku
- 2 balenia drtenej želatíny (18g)
- 1 balenie maslových keksov z čokoládovou polevou
- 50g práškového cukru
Postup:
- Na základe základného cesta vypracovať piškótu. Tú dať na obdĺžnikový plech v rozmere 23x33cm vyloženým papierom na pečenia nechať piecť pri 180C ca. 40min. Potom nechať vychladnúť a odlepiť z papiera na pečenie.
- Cesto dať na servírovací tanier a okolo umiestniť cukrárenskú obruč.
- Na plnku nechať zovrieť ananásovú šťavu s cukrom a variť až sa väčšina tekutiny odparí a vznikne lepkavý sirup.
- Krémovitý syr zmiešať s jogurtom a sirupom. Želatínu dať do hrnca, pridať 4PL vody a jemne nahriať za miešania na sporáku (nesmie zovrieť len byť teplá). Potom pridať za 1 PL ananásovej zmesi, opäť nahriať a miešať až sa všetko spojí do hladkej zmesi. Potom priliať k zvyšnej ananásovej plnky a dobre premiešať.
- Plnku naniesť rovnomerne na piškótu. Nechať 1/2hod. chladiť. Potom vyšľahať mlieko s práškovou šľahačkou do tuha a naniesť na ananásovú zmes. Na vrch poukladať maslové keksy a opäť nechať aspoň 3hod. chladiť.