Nepečená kokosová roláda zo salka bez váženia

Je veľa receptov na výrobu kokosovej rolády, ja som tentoraz skúsila vyrobiť roládu zo salka a výsledok bol výborný – roláda je nielen veľmi chutná, okrem sladkosti zo salka do nej nejde žiaden dodatočný cukor a okrem toho sa s cestom super pracuje- cesto sa nelepí sa a dá sa hneď bez chladenia spracovať do rolády. Ešte jedna výhoda- pri tomto recepte netreba mať váhu :).

Suroviny na čokoládovú piškótu:

  • 1 balenie (200g) maslových keksíkov
  • ½ dózy salka
  • 1čl instantnej kávy
  • 3PL vrelej vody
  • 1PL kokosového tuku
  • ½ balenia (100g) roztopnej tmavej čokolády (čokoládovej polevy)
  • 2PL kakaa
  • 1/3balenia (200g) strúhaného kokosu

Suroviny na kokosovú vrstvu :

  • ½ dózy salka
  • 2/3 balenia strúhaného kokosu
  • 2 vanilkové cukre alebo vanilkový extrakt
  • ½ (125g) masla izbovej teploty

Postup:

  • Na začiatok si treba pripravíme 2 väčšie misky a na sporák položíme hrniec s vodou a nerezovou miskou.
  • Do nerezovej misky dáme polámanú čokoládu a kokosový tuk a necháme nad parou roztopiť.
  • Medzitým rozdrtíme maslové sušienky na jemno. Buď ich dáme do väčšieho sáčku a rozdrobíme valčekom alebo ich necháme rozsekať v kuchynskom robote. Sušienky dáme do misky.
  • Potom instantú kávu zalejeme 3 lyžicami vrelej vody a prilejeme k sušienkam ako aj roztopenú čokoládu. Pridáme 1/2 dózy salka, kakao a kokos a rukamy dobre všetko premiesime.
  • Cesto umiestníme medzi 2 papiere na pečenie a pomocou valčeka na cesto rozgúľame na tenko.
  • Potom druhú polovičku Salka zmiešame v druhej miske zo zvyšným kokosom, vanilovým cukrom a maslom a zmes premiešame.
  • Horný papier na pečenie z kakaovej vrstvy odtránime a na na cesto položíme kôpky kokosovej zmesy a tie potom pomocou nožíka roztrieme na hladko po celej plohe.
  • Roládu zamotáme pomocou spodného baliaceho papiera a necháme ju aj zabalenú v papieri. Takto zabalenú ju vložíme buď na hodinu do chladničky alebo kdo sa ponáhla dá ju na 10minút do mrazničky.
  • Na záver pomocou noža s pílkou rozkrájame roládu na rovnako hrubé plátky.
dav

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*