Je veľa receptov na výrobu kokosovej rolády, ja som tentoraz skúsila vyrobiť roládu zo salka a výsledok bol výborný – roláda je nielen veľmi chutná, okrem sladkosti zo salka do nej nejde žiaden dodatočný cukor a okrem toho sa s cestom super pracuje- cesto sa nelepí sa a dá sa hneď bez chladenia spracovať do rolády. Ešte jedna výhoda- pri tomto recepte netreba mať váhu :).
Suroviny na čokoládovú piškótu:
- 1 balenie (200g) maslových keksíkov
- ½ dózy salka
- 1čl instantnej kávy
- 3PL vrelej vody
- 1PL kokosového tuku
- ½ balenia (100g) roztopnej tmavej čokolády (čokoládovej polevy)
- 2PL kakaa
- 1/3balenia (200g) strúhaného kokosu
Suroviny na kokosovú vrstvu :
- ½ dózy salka
- 2/3 balenia strúhaného kokosu
- 2 vanilkové cukre alebo vanilkový extrakt
- ½ (125g) masla izbovej teploty
Postup:
- Na začiatok si treba pripravíme 2 väčšie misky a na sporák položíme hrniec s vodou a nerezovou miskou.
- Do nerezovej misky dáme polámanú čokoládu a kokosový tuk a necháme nad parou roztopiť.
- Medzitým rozdrtíme maslové sušienky na jemno. Buď ich dáme do väčšieho sáčku a rozdrobíme valčekom alebo ich necháme rozsekať v kuchynskom robote. Sušienky dáme do misky.
- Potom instantú kávu zalejeme 3 lyžicami vrelej vody a prilejeme k sušienkam ako aj roztopenú čokoládu. Pridáme 1/2 dózy salka, kakao a kokos a rukamy dobre všetko premiesime.
- Cesto umiestníme medzi 2 papiere na pečenie a pomocou valčeka na cesto rozgúľame na tenko.
- Potom druhú polovičku Salka zmiešame v druhej miske zo zvyšným kokosom, vanilovým cukrom a maslom a zmes premiešame.
- Horný papier na pečenie z kakaovej vrstvy odtránime a na na cesto položíme kôpky kokosovej zmesy a tie potom pomocou nožíka roztrieme na hladko po celej plohe.
- Roládu zamotáme pomocou spodného baliaceho papiera a necháme ju aj zabalenú v papieri. Takto zabalenú ju vložíme buď na hodinu do chladničky alebo kdo sa ponáhla dá ju na 10minút do mrazničky.
- Na záver pomocou noža s pílkou rozkrájame roládu na rovnako hrubé plátky.
