Nepečená kokosová roláda zo salka bez váženia

Je veľa receptov na výrobu kokosovej rolády, ja som tentoraz skúsila vyrobiť roládu zo salka a výsledok bol výborný – roláda je nielen veľmi chutná, okrem sladkosti zo salka do nej nejde žiaden dodatočný cukor a okrem toho sa s cestom super pracuje- cesto sa nelepí sa a dá sa hneď bez chladenia spracovať do rolády. Ešte jedna výhoda- pri tomto recepte netreba mať váhu :).

Jump to Recipe

Prečo by ste mali tento recept určite vyskúšať

Vychutnajte si neodolateľnú kombináciu bohatej kakaovej chuti, krémového kondenzovaného mlieka a maslových sušienok s týmto kakaovým koláčom. Či už máte chuť na dekadentný dezert, alebo hľadáte lahodnú pochúťku, ktorou ohromíte svojich hostí, tento recept sľubuje symfóniu chutí a textúr, po ktorej budete mať chuť na ďalšie. Vďaka jednoduchým, ale chutným surovinám a jednoduchej príprave je tento kakaový koláč povinnou jazdou pre každého milovníka dezertov.

Dodatočné informácie k surovinám

Máslové sušienky

Sušienky sú základom rolády a ponúkajú maslovú a chrumkavú štruktúru, ktorá dopĺňa krémovú náplň.

Kondenzované mlieko

Dodáva sladkosť a krémovú konzistenciu náplni aj poťahu koláča. Slúži ako kľúčová zložka na zlepšenie chuti a štruktúry dezertu.

Instantná káva

Zlepšuje chuť kakaa a dodáva koláču jemný nádych kávy. Obohacuje celkový chuťový profil a dodáva mu hĺbku a komplexnosť.

Čokoláda

Čokoládová poleva je bohatšia a hutnejšia, zvýrazňuje chuť koláča a dodáva mu dekadentný nádych. Kakao zintenzívňuje čokoládovú chuť koláča a vytvára bohatý a požitkársky chuťový zážitok.

Drvený kokos

dodávajú náplni textúru a nádych kokosovej chuti, čím zvyšujú jej bohatosť a komplexnosť.

Tipy na úspech

Vložte do misky cukrovú hmotu s maslom:

Sušienky rovnomerne rozdrvte: Dbajte na to, aby boli maslové sušienky jemne rozdrvené, čím sa vytvorí jednotná štruktúra základu koláča. Vďaka tomu bude koláč dobre držať pohromade.

Kávu úplne rozpustite: Uistite sa, že ste instantnú kávu dôkladne rozpustili vo vriacej vode, aby ste vytvorili hladký kávový sirup. Ten rovnomerne dodá sušienkam chuť a vlhkosť.

Koláč vychladíme: Po zostavení koláča ho dajte na niekoľko hodín alebo na noc do chladničky, aby sa chute spojili a náplň správne stuhla. To uľahčí krájanie a podávanie.

Tip na servírovanie

Kakaový koláč nakrájajte na hrubé plátky a podávajte vychladený, aby mal najlepšiu chuť a štruktúru. Pre väčší pôžitok ho ozdobte ďalším strúhaným kokosom alebo kvapkou rozpustenej čokolády.

Tipy na zmrazenie

Ak chcete kakaový koláč zamraziť na neskoršie použitie, pevne ho zabaľte do plastovej fólie alebo alobalu, aby ste zabránili spáleniu v mrazničke. Pre lepšiu ochranu ho vložte do vzduchotesnej nádoby alebo vrecka do mrazničky.
Ak chcete zmrazený koláč rozmraziť, presuňte ho do chladničky a nechajte ho rozmraziť cez noc. Podávajte vychladený ako zvyčajne, aby ste dosiahli najlepšie výsledky.

Celý recept ako VIDEO na kokosovú roládu nájdete tiež tu

kokosová roláda

Nepečená kokosová roláda zo salka bez váženia

Recipe by lydia.argilliCourse: Nepečené sladkosti, Pečieme, Sladké, Veľkonočné recepty
Servings

4

servings
Prep time

40

minutes
Cooking timeminutes

Suroviny

  • Čokoládová vrstva
  • 1 balenie (200g) maslových keksíkov

  • ½ dózy salka

  • 1čl instantnej kávy

  • 3PL vrelej vody

  • 1PL kokosového tuku

  • ½ balenia (100g) roztopnej tmavej čokolády (čokoládovej polevy)

  • 2PL kakaa

  • 1/3balenia (200g) strúhaného kokosu

  • Suroviny na kokosovú vrstvu
  • ½ dózy salka (kondenzovaného mlieka)

  • 2/3 balenia strúhaného kokosu

  • 2 vanilkové cukre alebo vanilkový extrakt

  • ½ (125g) masla izbovej teploty

Postup

  • Na začiatok si pripravte 2 väčšie misky a na sporák postavte hrniec s vodou a nerezovú misku.
  • Do misky z nehrdzavejúcej ocele vložte nalámanú čokoládu a kokosový tuk a nechajte ich rozpustiť nad parou.
  • Medzitým rozdrvte maslové lupienky na jemno. Buď ich vložte do väčšieho vrecka a rozdrvte ich valčekom, alebo ich rozmixujte v kuchynskom robote. Sušienky vložte do misy.
  • Potom zalejte instantnú kávu 3 polievkovými lyžicami vriacej vody a pridajte k sušienkam, rovnako ako rozpustenú čokoládu. Pridajte 1/2 šálky salsy, kakao a kokos a rukami všetko dobre premiešajte
  • Cesto rozložte na 2 plechy a pomocou valčeka na cesto ho tenko rozvaľkajte.
  • Potom v druhej miske zmiešajte druhú polovicu Salka so zvyšným kokosom, vanilkovým cukrom a maslom a zmes premiešajte.
  • Odstráňte vrchný papier na pečenie z kakaovej vrstvy a na vrch cesta položte kokosovú zmes, potom pomocou noža na cesto rozotrite kokosovú zmes do hladka.
  • Roládu zabaľte pomocou spodného baliaceho papiera a nechajte ju zabalenú aj v papieri. Takto zabalenú ju buď vložíme na hodinu do chladničky, alebo kto sa ponáhľa, dá ju na 10 minút do mrazničky.

Recipe Video

Notes

  • Uskladnite v uzatvorenej nádobe, tak vydržia čerstvé aj 2 týždne.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.


2 komentáre

  1. Pingback: Kokosová nepečená roláda zo Salka - Videorecept - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu

  2. Pingback: Kokosová nepečená roláda zo Salka - Videopostup - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*