HomePecieme Nepečená kokosová roláda zo salka bez váženia

Nepečená kokosová roláda zo salka bez váženia

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, ,

Je veľa receptov na výrobu kokosovej rolády, ja som tentoraz skúsila vyrobiť roládu zo salka a výsledok bol výborný – roláda je nielen veľmi chutná, okrem sladkosti zo salka do nej nejde žiaden dodatočný cukor a okrem toho sa s cestom super pracuje- cesto sa nelepí sa a dá sa hneď bez chladenia spracovať do rolády. Ešte jedna výhoda- pri tomto recepte netreba mať váhu :).

Na čokoládovú piškótovú vrstvu treba:

  • 1 balenie (200g) maslových keksíkov
  • ½ dózy salka
  • 1čl instantnej kávy
  • 3PL vrelej vody
  • 1PL kokosového tuku
  • ½ balenia (100g) roztopnej tmavej čokolády (čokoládovej polevy)
  • 2PL kakaa
  • 1/3balenia (200g) strúhaného kokosu

Na kokosovú vrstvu treba:

  • ½ dózy salka
  • 2/3 balenia strúhaného kokosu
  • 2 vanilkové cukre alebo vanilkový extrakt
  • ½ (125g) masla izbovej teploty

Postup:

  • Postup je veľmi jednoduchý. Na začiatok si treba pripraviť 2 väčšie misky a na sporák položiť hrniec s vodou a naňho dať nerezovú misku.
  • Najskôr dať do nerezovej misky polámanú čokoládu a kokosový tuk a nechať nad parou roztopiť.
  • Medzitým rozdrtiť maslové sušienky na jemno. Buď ich dať do väčšieho sáčku a pobúhať po nich valčekom na cesto alebo ich nechať rozsekať v kuchynskom robote. Sušienky potom dať do jedej z pripravených misiek.
  • Potom instantú kávu zaliať 3PL vrelej vody a priliať k sušienkam ako aj roztopenú čokoládu. Potom už len pridať ½ dózy salka, kakao a kokos a rukamy dobre všetko premiesiť.
  • Cesto umiestniť medzi 2 papiere na pečenie a pomocou valčeka na cesto rozgúľať na tenko.
  • Potom druhú polovičku vsalka zmiešať v druhej miske zo zvyšným kokosom, vanilovým cukrom a maslom a zmes premiešať.
  • Horný papier na pečenie z kakaovej vrstvy odtrániť a na na cesto položiť kôpky kokosovej zmesy a tie potom pomocou nožíka roztrieť na hladko po celej plohe.
  • Roládu zamotať pomocou spodného baliaceho papiera a nechať ju aj zabalenú v papieri. potom ju takto zabalenú vložiť buď na hodinu do chladničky alebo kdo sa ponáhla dá ju na 10min. do mrazničky aby stuhla.
  • Na záver pomocou noža s pílkou rozkrájať roládu na rovnako hrubé plátky.
[Total: 0    Average: 0/5]
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.


Warning: Declaration of PLL_Walker_Dropdown::walk($elements, $args = Array) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /nfsmnt/hosting1_1/d/c/dce0b170-f437-42d7-ab6e-4e059cfbd2d6/recepis.sk/web/wp-content/plugins/polylang/include/walker-dropdown.php on line 94
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial