Jednoduchý cheesecake s ovocím (bez lepku)

Tento cheesecake je rýchlo hotový- celá predpriprava trvá menej ako 10minút. Konzistenciou je krásne krémovitý. Na rozdiel od klasického cheesecake nemá spodnú vrstvu, napriek tomu drží krásne tvar.  Jedná sa o bezlepkový recept.

Suroviny:

  • 750g jemného tvarohu
  • 250g krémovitého syru (Lučina/Macsarpone)
  • 200g kyslej smotany
  • 4 vajíčka
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 2 balenia vanilkového pudingového prášku
  • 200g roztopeného masla
  • drobné ovocie podľa chuti – napr. 6ks. ošúpaných marhúľ

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  • Pridáme maslo a spolu prešľaháme.
  • Potom primiešame krémový syr, kyslú smotanu a tvaroh.
  • Na záver pridáme vanilkový pudingový prášok a prášok do pečiva.
  • Cesto nalejeme do vymastenej okrúhlej tortovej formy.
  • Na vrch poukladáme ošúpané a na menšie kúsky pokrájané ovocie/marhle.
  • Potom cheecekae prikryjeme alobalom a vložíme do predhriatej rúry kde ho pečieme pri 180⁰C ca hodinu.
  • Posledných 15minút alobal ostránime a cheesecake necháme piecť odokrytý.
  • Pred krájaním a vybraním z formy necháme cheecake dôkladne vychladnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.