Kuracie soté v sladko-kyslej omáčke

Výborné chutné jedlo hotové za pár minút. Väčšinou dám variť ryžu a zatiaľ čo sa uvarí (20 min) mám hotové aj mäsko. Výborný recept na kuracie mäso.

Postup:

  • Najskôr v panvici na oleji opražiť do zlatista mäso pokrájané na menšie kúsky okorenené soľou, čierným korením a sladkou paprikou. Dať na tanier a odložiť stranou.
  • Potom v tej istej panvici opražiť na drobno pokrájanú cibuľku a mrkvu, pridať za šálku mrazeného hrášku, osoliť a nechať 5min. za miešania pražiť. Takisto odložiť stranou.
  • Následne do panvice dať za 2 pl masla a troche oleja ako aj za 2PL hladkej múky a krátko opražiť. Pridať tiež za 2PL rajčinového pretlaku a zaliať 300ml vody.
  • Osoliť, pridať tiež za 1PL cukru a čierne korenie. Potom vložiť mäso a zeleninu, ktorú sme odložili stranou, povariť prikryté ešte 10min. a potom priliať 150ml sladkej smotany a troche vody z uhoriek (ca. 20ml).
  • Komu sa zdá omáčka málo hustá môže ešte na záver dohustiť zemiakovým škrobom rozmiešaným v troche studenej vody.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.